maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Advertorial » Ook zo’n last van je lijf?
Frederike Wilschut kinderfysiotherapeut Fysiokids.

Ook zo’n last van je lijf?

Ook zo’n last van je lijf?

Lansingerland – Het is niet zo gek dat je lichaam gaat protesteren met al die lessen achter elkaar online, waarbij je vaak niet geheel ergonomisch verantwoord achter je scherm zit.
Dit is geen hogere wiskunde en weten we allang. En toch, hou eens bij hoe lang je achter je scherm zit of aan je telefoon gekluisterd bent. Drie keer raden dat je van je stoel valt als je dat weet. Meer dan tien uur per dag is geen uitzondering meer!

Het valt ook niet mee om nu aan de beweegrichtlijn te voldoen. Zie als kind maar eens één uur per dag matig intensief te bewegen nu je niet meer naar school fietst. En hoe kom je aan drie keer een half uur spierversterkende oefeningen per week als het sporten op de club op een laag pitje staat en je de gymzaal op school in geen tijden meer hebt gezien.

Probeer inactiviteit zoveel mogelijk te vermijden

Toch is er nog genoeg dat je wel kunt doen. Een aantal voorbeelden: Doe mee met de winterspelen die georganiseerd zijn door de gemeente Lansingerland. Ga in je pauzes bewegen, trap op en af, ga een kopje koffie halen, ga naar buiten of haal de boodschappen voor je oma. Je kunt ook helemaal los gaan op één van je favoriete feestnummers.
Natuurlijk is het belangrijk dat je contact houdt met je vrienden en schoolmaatjes, maar socializen on-line kun je ook staand of lopend. Zoek een maatje met wie je gaat lopen, rennen, fietsen, mountainbiken of wat je maar zelf kunt bedenken. Of doe de gezins-challenge: Maak samen een beweegdoel en zet er een leuke beloning op. Bijvoorbeeld als wij met elkaar in één week 300.000 stappen zetten, dan….
Er zijn veel beweegapps te downloaden. Bijvoorbeeld de Ommetje-app.van de Hersenstichting. Daag je buren uit of maak een team met vrienden. Zo voorkom je veel lichamelijk ongemak, naast dat bewegen je ook slimmer maakt. Mooi meegenomen! En blijf je last van je nek, schouders, rug of andere lichaamsdelen houden, dan kun je altijd contact opnemen met Fysiokids. Ze zijn open.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: www.fysiokidslansingerland.nl. Tel: 010-5216974.