zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Online Open Dag Grafisch Lyceum Rotterdam
Live show op de Open Avond in november jongstleden.

Online Open Dag Grafisch Lyceum Rotterdam

Online Open Dag Grafisch Lyceum Rotterdam

Rotterdam – Ontdek de creatieve wereld van media, entertainment en technologie tijdens de online Open Dag van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) op zaterdag 30 januari 2021. Meld je aan via www.glr.nl en bekijk de voorlichtingen per opleiding (mbo en vmbo) en chat met docenten en studenten. Ook kun je kijken naar GLR Live, een show rechtstreeks vanuit de tv-studio van het GLR.

Het GLR biedt de volgende mbo-opleidingen: Mediavormgeven (Graphic Design en Visual Design), Mediatechnologie (Software Developer, IT Systems & Devices), Audiovisuele Media (Video Design, Video Production, Fotografie), Mediamanagement, Redactiemedewerker, Podium- en Evenemententechniek (Lichttechniek, Geluidstechniek), en Creatieve Productie (Mediamaker en Medewerker Sign). Daarnaast heeft GLR een vernieuwende vmbo-afdeling, met vier leerwegen voor Media, Vormgeven & ICT (MVI).

Experience Studio

De ontwikkelingen in de creatieve industrie gaan razendsnel. Nieuwe technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Alle opleidingen van het Grafisch Lyceum Rotterdam zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, entertainment en technologie direct worden vertaald in het onderwijs. Zo heeft de school afgelopen jaar een nieuwe afdeling geopend voor de specialisatie Video Design, met hightech onderwijsruimtes waar studenten leren om videoproducties te maken van a tot z. Een onderdeel hiervan is de bijzondere Experience Studio, waar studenten kunnen experimenteren met allerlei soorten technologie, zoals holografie, videomapping en immersive video.

Online

Vanwege de coronamaatregelen is de Open Dag van het GLR dit jaar niet op locatie, maar online. Aanmelden voor de Open Dag is verplicht. Voor elke opleiding zitten docenten en studenten klaar om al je vragen te beantwoorden. In de liveshow ontvangen ze gasten en laten ze video’s zien van interessante GLR-projecten. De Open Dag is op zaterdag 30 januari 2021. Je kunt tussen 10.00 en 15.00 uur inloggen en alle informatie verzamelen voor het maken van een goede studiekeuze.
Meer info: www.glr.nl.