dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Commentaar » Onderwijskeuze

Onderwijskeuze

Als onderdeel van deze editie van De Heraut treft u de jaarlijkse Onderwijsbijlage aan. Scholen presenteren zich door middel van advertenties met als doel zoveel mogelijk leerlingen van groep 8 van de basisschool en hun ouders naar hun open dagen te trekken. Daarnaast worden in deze bijlage in een aantal artikelen aspecten die betrekking hebben op het onderwijs belicht.
Er is een grote keuze in het aanbod van scholen. Welke school past het beste bij jou, gaan je vriendjes of vriendinnetjes er ook naar toe? Wat sta je als ouder te wachten als je kind na de zomervakantie als brugpieper op de fiets stapt om een nieuwe avontuur aan te gaan.
Gelukkig is er voldoende gelegenheid u te laten informeren en samen met uw kind scholen te bezoeken. Zelf vonden wij het destijds een leuk uitje om de scholen ook eens van binnen te bekijken. Wat speelt zich achter die muren af. Je hebt soms geen idee. Als ouder ervaar je een school en de manier waarop je welkom wordt geheten vaak geheel anders dan je kind. Niet alleen speelt de manier waarop een school het onderwijs aanbiedt een rol bij de keuze, ook het gevoel doet een duit in het zakje. En dat gevoel weegt soms heel zwaar.
Vanavond, woensdag 15 januari, wordt in de Oostmeerhal een scholenmarkt gehouden. Het is de aftrap van een interessante maar ook heel leuke zoektocht gericht op de toekomst van uw kind.

Annette Docter