donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Advertorial » Ondernemer en bank met hart voor de zaak vinden elkaar
Kim ontving Fabian en Frank bij Storumloop waar ze tevens werden welkom geheten door een schare honden in soorten en maten.

Ondernemer en bank met hart voor de zaak vinden elkaar

Samen VOORUIT!

Ondernemer en bank met hart voor de zaak vinden elkaar

Berkel en Rodenrijs – “Mijn vader, die hier bijna dagelijks komt helpen, belde de bank om eens te informeren of het mogelijk was een lening aan te vragen. Vervolgens nam Frank Hordijk, accountmanager MKB van de Rabobank, contact met mij op.” Kim Boers, eigenaresse van de hondendagopvang Storumloop en zelf lid van de Rabobank, heeft inmiddels ervaren dat enthousiast en goed onderbouwd ondernemerschap toekomst hebben.

Kim (28) is de dertig nog niet gepasseerd en is dol op honden. Ze begon in 2011 aan huis met de opvang van puppies, omdat er voor die jonge honden nog geen dagopvang was. Ze combineerde het met een uitlaatservice en genoot samen met de honden. Maar bij dat eerste initiatief zou het niet blijven, want Kim kreeg in 2014 de mogelijkheid een eigen hondendagopvang te starten op een natuurlijk terrein in Rodenrijs waar honden heerlijk buiten konden zijn.

Kim toont de (droom)blokhut op een plaatje aan de beide gasten.

Elke dag genieten

Het bleek een heerlijke plek en al snel wist ook een groot aantal honden uit eigen ervaring dat het hart van Kim op de juiste plaats zit. Bij binnenkomst op het terrein geen blaffende of elkaar irriterende honden, maar een vrolijke en kwispelstaartende groep honden van verschillende rassen die de bezoeker welkom heten en het zichtbaar naar hun zin hebben. Ze kunnen zich vrijelijk vermaken op een zestal velden en heeft er een moeite met de groep, dan mag die op een eigen veld spelen of lekker lui zijn.
“Het is elke dag genieten en geen dag is hetzelfde,” straalt Kim als zij bezoek krijgt van Fabian van der Horst, directeur Bedrijven van de Rabobank. Samen met Frank Hordijk komt hij een kijkje nemen om met eigen ogen te zien en te ervaren waarom Kim de jonge ondernemer is waar een lening goed op z’n plek komt.”

Lening

“De bus die dagelijks wordt ingezet bij de haal- en brengservice voor de klanten werd slecht en moest vervangen worden. Maar we hebben ook grote behoefte aan een blokhut waarin we de klanten en hun honden kunnen ontvangen en waar een grote binnenruimte voor met name de jonge honden gerealiseerd kan worden. We missen ook een keukentje en kantoortje en daarom zochten we contact met de Rabobank om te informeren naar mogelijkheden. Het was eigenlijk enkele weken nadat corona z’n intrede in ons land had gedaan en de gemeente vond dat sluiting op dat moment misschien wel beter zou zijn. Maar we bleven deels open om mensen die in de medische en sociale sector werkten in de gelegenheid te stellen hun hond hier te brengen. Bestaande klanten vroegen we om door te blijven betalen en die extra opvang daarmee mogelijk te maken. Dat lukte en daar zijn we heel dankbaar voor.
Ook het personeelsgebied is maatschappelijk ingestoken. Inmiddels hebben drie veteranen met PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) hier hun dagbesteding gevonden; waarvan een met een hulphond. En we krijgen steun van een grote groep vrijwilligers, maar die moeten wel passen in onze ‘no nonsense’ aanpak.”

Voorbeeld

Zowel Fabian als Frank wisten: “Kim is een voorbeeld van een ondernemer met passie. Ze heeft bovendien hart voor mensen en dieren en is inspirerend voor anderen. Ze weet van aanpakken, is een doorzetter, toont wilskracht en straalt positiviteit uit!” Ze zou er verlegen van worden, maar naast de lening verraste Fabian haar tijdens het bezoek nog met: “Vanuit de bank mag elke medewerker jaarlijks een maatschappelijk budget van € 500,- schenken: dat doe ik bij deze aan jou.” En Frank sloot zich daar met zijn € 500,- meteen bij aan.