zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Ondernemend Lansingerland luidt het nieuwe jaar in
Het buffet is geopend.

Ondernemend Lansingerland luidt het nieuwe jaar in

Ondernemend Lansingerland luidt het nieuwe jaar in

Lansingerland – In Italiaanse sferen, onder het genot van een Italiaans warm en koud buffet en bovendien met live muziek en een groot aantal leden vierde Ondernemend Lansingerland het nieuwe jaar bij t Manneke in Berkel en Rodenrijs.

Door Trees Borkus-Henskens

Voorzitter Jan Houweling heette iedereen van harte welkom. Ook de nieuwe leden die vorig jaar en de eerste dagen van 2020 besloten lid te worden van de ondernemersvereniging. Welgeteld 29 in 2019 en vier begin dit jaar. “Mede dankzij de ambassadeurs van onze vereniging; de leden. Als thema voor het nieuwe jaar hebben we dan ook gekozen voor ‘Samen doen’ en de vereniging weer een stap verder brengen.”

Laagdrempelig

De voorzitter gaf een korte terugblik op het afgesloten jaar en een vooruitblik op wat gaat komen. Zoals de bijeenkomsten voor de leden, de pitches, bedrijfsbezoeken waar ondernemers zich voor kunnen aanmelden om leden kennis te laten maken met hun bedrijf en te laten zien waar ze goed in zijn, maar ook de nieuwsbrief kreeg aandacht. Daarin komt elke keer een ondernemer in de spotlights en daar kan iedereen zich eveneens voor aanmelden. Ook memoreerde hij: “Het speerpuntenboekje dat wij twee jaar geleden uitbrachten is nog steeds actueel en voor de leden beschikbaar.”
Vervolgens ging Jan kort in gesprek met wethouder economie Kathy Arends. Die vertelde ook zelf blij te worden van de enthousiaste verhalen van de ondernemers. Ze wil graag laagdrempelig werken en veel aanwezig zijn bij bijeenkomsten van die ondernemers. De voorzitter vertelde haar dat de ondernemers zich onder andere zorgen maken over de bereikbaarheid nu het met de komst van grote bedrijven naar Lansingerland steeds drukker wordt op de wegen. Dat bleek hoog op de agenda te staan in het gemeentehuis. Op de vraag wat er gedaan gaat worden met de 138 miljoen die de gemeente voor de verkoop van de Eneco aandelen zal ontvangen wist de wethouder: “Daar zijn al allerlei ideeën over, maar de gemeenteraad maakt de keuzes!”
Na deze woorden werd een toost uitgebracht op het nieuwe jaar en de nieuwe kansen en vervolgens het buffet kon worden geopend; eerst het koude en vervolgens het warme deel. De ondernemers kregen alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan; een geslaagde avond die veel goeds beloofd voor de komende twaalf maanden.