vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Ondernemend Lansingerland heet nieuwe bestuursleden welkom
Carol de Wit gaat de functie van penningmeester voor zijn rekening nemen.

Ondernemend Lansingerland heet nieuwe bestuursleden welkom

Ondernemend Lansingerland heet nieuwe bestuursleden welkom

Lansingerland – Net als veel andere verenigingen, clubs en andere groepen heeft ook het bestuur van Ondernemend Lansingerland zich gebogen over het houden van de Algemene Ledenvergadering. Met alle leden in een zaal of andere ruimte bijeen komen is op dit moment niet mogelijk en daarom is besloten de datum te verplaatsen naar woensdag 16 september.

Door Trees Borkus-Henskens

Toch moesten nu al wat zaken aan de leden worden voorgelegd. Onder andere het aftreden en niet herkiesbaar stellen van de bestuursleden Corrie van den Berg en Stefan Roeloffs waar op een later tijdstip afscheid van genomen zal gaan worden. Het bestuur stelde twee nieuwe kandidaten voor: Mariëlle van den Berge van Mpower als algemeen bestuurslid en Carol de Wit van Alfa Accountants als penningmeester. De twee aspirant-leden stellen zich graag voor, want tot nu toe zijn er geen bezwaren op hun verkiezing binnen gekomen.

Carol de Wit

Al enkele jaren is Carol de Wit lid van Ondernemend Lansingerland. Als afgevaardigde van Alfa accountants en adviseurs in Bleiswijk waar hij werkzaam is als MKB accountant. Toen ze hem vroegen of hij er voor voelde het penningmeesterschap van Stefan Roeloffs over te nemen leek hem dat een leuke taak. “Ik ben er trots op dat ik werd gevraagd. Nog meer ondernemers te leren kennen en een steentje bij te dragen. Om samen te ervaren hoe ondernemers werken en denken en om mee te helpen in het organiseren van activiteiten.”
Het besturen is Carol niet helemaal vreemd. Hij had eerder al een bestuurlijke taak bij honk- en softbalvereniging The Orioles en de Muzische Vorming; beide in Bergschenhoek waar hij met vrouw en drie kinderen woont. Tevens was hij ‘oud-papier-vader’ met het ophalen van oud papier voor de basisscholen. In zijn vrije tijd loopt hij af en toe een marathon en ook is hij regelmatig langs de lijn op het hockeyveld bij zijn dochters te vinden.
Carol hoopt ook aan de hand van de huidige technieken en mogelijkheden bij te dragen aan het meer inzicht krijgen van de ondernemer in zijn of haar eigen administratie. Dat omhelst een deel van zijn functie bij Alfa accountants en adviseurs. De ondernemer met name te laten weten waar hij staat. “Via een computerprogramma dat op een makkelijke wijze werkt en wat geen tijdrovende klus is. Zo kun je op een eenvoudige manier met automatisering goede inzichten in je bedrijfsvoering krijgen. Met de mogelijkheid snel in te springen waar nodig en te schakelen op veranderingen. We doen alles online en dat triggert onze klanten om er iets mee te doen. De accountant van de toekomst brengt bewustwording waar het beter (of anders) kan in het bedrijf; daar werken we met onze klanten naartoe.”

Mariëlle van den Berge

Een groot deel van haar jeugd groeide Mariëlle van den Berge op in Bergschenhoek, maar inmiddels woont ze in Berkel en Rodenrijs. “Sinds 2016 ben ik eigenaresse van Mpower en dus ondernemer en lid van Ondernemend Lansingerland. Als zzp-er adviseer en ondersteun ik bedrijven, overheden, stichtingen en verenigingen op het gebied van marketing, communicatie en evenementenorganisatie.” Haar werkgebied bevindt zich nu voornamelijk rondom de rivier de Rotte. Ze ondersteunt Stichting Plezierrivier de Rotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren), de campagne ‘Ook dit is de Rotte’ en de Rotteconferentie, de Rotte Lente Avonden en het Waterfestival aan de Rotte. Het leukste aan haar werk vindt Mariëlle het verbinden van partijen om samen te werken aan het gewenste eindresultaat. Voordat ze zelfstandig ondernemer werd werkte ze bijna 11 jaar voor de gemeente Rijswijk. “Dat zal goed van pas komen als ik het werk van Corrie van den Berg mag gaan overnemen. De schakel vormen tussen overheden en ondernemers. Afstemmen en lobbyen. Inmiddels hebben we al twee vergaderingen met het bestuur meegemaakt. Een van mijn taken zal het in een team organiseren van de jaarlijkse Oostlanddag in oktober worden. Het thema is nog niet strak omlijnd, maar het gaat wel richting ‘samen, ken je buren’, gericht op samenwerking tussen bedrijven. Bedrijfsbezoeken zullen dan ook weer onderdeel van de dag gaan uitmaken.” De combinatie van denken en doen ligt haar. “Toen de vraag kwam of ik mij in wilde zetten voor Ondernemend Lansingerland hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik zet graag mijn kennis en expertise in voor de ondernemers van Lansingerland. De input van elke ondernemer is van harte welkom. Spreek me dus vooral aan op een bijeenkomst en laat mij weten wat bij jou speelt.”

De schakel vormen tussen overheden en ondernemers; “In een leuke sfeer en daar word je blij van!”

Bestuursleden

Volgens de statuten is de aanstelling van nieuwe bestuursleden voor een termijn van drie jaar; met maximaal twee maal een herbenoeming. De twee nieuwe bestuursleden hopen samen met de overige leden snel weer met elkaar aan de slag te gaan en elkaar tijdens activiteiten te kunnen ontmoeten.