woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Commentaar » Onbegrijpelijk

Onbegrijpelijk

Regelmatig loop je tegen zaken op die je niet kunt bevatten. En dan hebben we het dit keer niet over de toewijzing van standplaatsen in Berkel Centrum, maar over het achterlaten van rotzooi na een heerlijke barbecue in bijvoorbeeld het Hoge Bergse Bos. Of na een wandeling door een schitterend natuurgebied. Of gewoon naast een glasbak in je eigen woonwijk.
Natuurlijk hebben we hier al vaker over geschreven, maar helaas blijkt dat het gedrag van sommige mensen niet, misschien wel nooit verandert.
Een inwoonster van onze gemeente liet me weten onlangs tot twee keer toe in het Hoge Bergse Bos de rommel van anderen te hebben opgeruimd: plastic, etenswaren, barbecuerestanten en andere troep. Het is toch van de gekke, zou je zeggen. Waarom nemen mensen die rotzooi niet mee naar huis of deponeer het in een afvalbak. Er mogen overigens wel wat meer afvalbakken worden neergezet, want de ijverige dame had moeite al het afval kwijt te kunnen, omdat de dichtstbijzijnde afvalbak best wel een eind verderop stond.
En dan dichterbij huis. De ondergrondse milieuparkjes zijn een verbetering in de woonwijken, maar als mensen er enorm grote vazen en ander glaswerk naast gaan zetten, wordt het al snel weer een rommeltje. En dan mag je blij zijn dat jeugd er niet mee aan de haal gaat en er overal kapot glas ligt. Waarom neemt men niet de moeite dat glas naar het afvalbrengstation in Bergschenhoek te brengen. Is dat nu echt zoveel werk? Mensen rijden voor minder belangrijke dingen met de auto overal naar toe, dus waarom ook niet even naar de reiniging.
Ik begrijp dat niet. U wel?

Annette Docter

Check Also

Musical, diploma-reisje, feest…

Je zult nu maar in groep 8 zitten en de afgelopen maanden thuis online onderwijs …

Geef een reactie