zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Oedeemtherapie bij fysiotherapiepraktijk Living-Fit

Oedeemtherapie bij fysiotherapiepraktijk Living-Fit

Het ene vocht is het andere niet

Oedeemtherapie bij fysiotherapiepraktijk Living-Fit

Lansingerland – Krista Meijer is sinds enkele jaren fysiotherapeut bij Living-Fit en voor velen al een bekend gezicht. Zij geeft reguliere fysiotherapie, medische fitness en shockwave therapie en is sinds februari 2020 ook gespecialiseerd in de behandeling van oedeem.

Oedeem is een vochtophoping tussen de cellen van het lichaam, waardoor er een zwelling ontstaat. Dit komt wereldwijd enorm veel voor. Zo heeft iedereen wel eens gehoord van dikke benen, gezwollen littekens of steunkousen. Oedeem kan voorkomen na operaties, vaatproblemen, chemotherapie, bestralingen, een ziekte als kanker of bijvoorbeeld na een ongeval. Hierdoor kan de afvoer van vocht verstoord zijn door beschadigingen van de lymfevaten of de afvoerende bloedvaten. Ook kan er vanaf de geboorte al een verstoring in de afvoer van vocht aanwezig zijn.

Klachten

“Klachten hiervan hoeven niet direct te ontstaan, maar kunnen ook jaren later pas komen”, zegt Krista. “Denk aan aanhoudende zwellingen in armen, benen of zelfs de buikholte of borstregio. Hierbij kunnen een gevoel van zwaarte of spanning en soms pijn in en rond het aangedane weefsel opmerken. Hierdoor hebben mensen vaak een beperkte bewegingsvrijheid. De oedeemtherapeut kan erbij helpen deze klachten te verminderen of verhelpen.”

Behandeling

Krista Meijer is sinds februari 2020 ook gespecialiseerd in de behandeling van oedeem. “Voorbeelden van oedeemtherapie zijn compressietherapie, manuele lymfdrainage (een vorm van massage), huidzorg, oefentherapie, ademhalingstechnieken en lymftaping. Iedere cliënt wordt uitgebreid onderzocht en naar aanleiding hiervan bespreek ik samen met de cliënt een behandelplan. Zo kan ik persoonlijke hulp bieden bij het overkomen van het gezondheidsprobleem. Voor de behandeling van oedeemtherapie is een verwijzing van de arts nodig.”
Herkent u zich in deze klachten en zou u graag eens met Krista om de tafel willen?
Kijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak op de website www.living-fit.nl of bel 010-4163847.