dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » Nog gezond

Nog gezond

Het coronavirus waart rond, maar heeft ons land gelukkig nog niet op z’n kop gezet. Wel leven we mee gezien de spontane actie om mondkapjes op te sturen naar getroffen gebied. Dat nieuws haalt bij ons de krant, evenals de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd en een groot feest dat wordt gevierd en waarvan de opbrengsten voor lokale goede doelen zijn.
Gelukkig veel leuk, interessant en lokaal nieuws te melden dus. Daar dacht ik aan toen ik vanochtend de landelijke krant opende en daar twee ‘openingsberichten’ naast elkaar zag staan. Dat Nederland ‘nee; zegt tegen 2 miljard extra voor de EU en dat Bridget en André uit elkaar zijn. Toch ook een beetje ‘lokaal’ nieuws, maar blijkbaar van een landelijke importantie.
Van een nieuwe inwoner van Lansingerland hoorde ik eveneens vanochtend dat hij elke dag dat hij hier woont geniet. Van de omgeving, de mensen, de sfeer en de mentaliteit hier. Ik kon niet nalaten te denken: we zijn gelukkig nog gezond (zonder coronavirus), we denken aan elkaar en hebben nog genoeg leuk nieuws te melden. Zo gek nog niet.

Trees Borkus-Henskens