dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Sport » NK Meerkamptitel voor Inge Drost
Inge in actie. Foto: Nico Drost.

NK Meerkamptitel voor Inge Drost

Bleiswijk – In het weekend van 23 en 24 mei stond het NK meerkamp in Tilburg op het programma. Daar ging Inge Drost de limiet proberen te halen voor het EK junioren op de meerkamp.

 

De Bleiswijkse atlete begon met veel vertrouwen aan het eerste onderdeel, de 100 meter horden. “Het voelde erg goed en toen ik over de finish kwam zag ik de tijd 13.91sec staan; dat was precies een honderdste onder de EK junioren limiet voor de 100mh, dus vanaf toen had ik een plekje verzekerd voor het EJK. Maar nog niet voor de meerkamp. Naarmate de dag vorderde vielen de prestaties wat tegen; het hoogspringen werd verstoord door een regenbui en bij het kogelstoten en de 200 meter miste wat pit.”

Na een goede evaluatie met haar coach Remco van Veldhuizen begon Inge de tweede dag met een houding van ‘alles of niets’. “Het goede weer lachte ons gelukkig toe en het verspringen was goed met een afstand van 5.79 meter. Het speerwerpen ging zoals het moest om op koers te blijven voor de limiet. Op de afsluitende 800 meter moest ik twee secondes van mijn PR (persoonlijk record) aflopen om de limiet nog te behalen. (Mijn pr stond op 2.20.99 en ik moest 2.18.85 lopen.) Met een droge mond en de benodigde zenuwen kwam ik over de finish in een tijd van 2.15.31. Wat een opluchting en blijdschap kwam er daarna. Mijn puntentotaal was 5374 en de limiet stond op 5325. Daarbij wist ik ook de Nederlandse titel op mijn naam te zetten!”

Eindexamen tegelijkertijd met een NK gaat niet zo goed samen, maar met de juiste mentaliteit kom je er wel. “Woensdag was mijn laatste examen en nu kan ik me volledig focussen op het EJK in Zweden!”