Afbeelding

Nieuwe toekomst voor Greenery-terrein

Algemeen 1 keer gelezen

Bleiswijk - Donderdagavond 1 februari heeft de gemeenteraad van Lansingerland het Bestemmingsplan Urban Logistics Campus (ULC) A12 vastgesteld. Bleiswijk Development B.V. heeft in 2020 het voormalige Greenery terrein op Klappolder in Bleiswijk gekocht. 

Sindsdien trekken Bleiswijk Development B.V.  en gemeente samen op in de revitalisering van dit bedrijventerrein. Circa 40 hectare verouderd bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een nieuw toekomstbestendig logistiek bedrijventerrein. Onlangs is door Bleiswijk Development de eerste omgevingsvergunning ingediend die getoetst zal worden aan de ruimtelijke kaders van het nieuwe bestemmingsplan ULC A12. Toekomstig huurder Hello Fresh is van plan eind 2025 in het kopgebouw van ULC A12 (het eerste gebouw als u vanaf de N209 het bedrijventerrein Klappolder oprijdt) de productie van haar maaltijdboxen voor de Benelux onder te brengen.

Naast de realisatie van nieuwe logistieke gebouwen voorziet het bestemmingsplan ULC A12 in vergroening van het plangebied, een robuust watersysteem en worden de nieuwe daken ingezet voor zonne-energie.


Niet iedereen is blij met deze koop. Eerder schreven wij daar een artikel over. Omwonenden vrezen namelijk verkeersoverlast

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant