Vanaf 2026 wordt het voor veel woningen verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een duurzamer alternatief, zoals een warmtepomp.
Vanaf 2026 wordt het voor veel woningen verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een duurzamer alternatief, zoals een warmtepomp.

Informatieavond over warmtepompen

Algemeen 4 keer gelezen

Lansingerland - De gemeente Lansingerland en het Energieloket houden op dinsdag 26 maart een informatieavond over warmtepompen. Tijdens de informatieavond krijgen inwoners informatie over warmtepompen en kunnen ze al hun vragen hierover stellen.

De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldformulier op www.lansingerland.nl/warmtepompen. Otto Waagmeester, energiecoach van het Energieloket, vertelt alles over de verschillende soorten warmtepompen en de bijbehorende voor- en nadelen. Er wordt gekeken naar de kosten van een warmtepomp, het geluid van de buitenunit en de eisen waaraan een woning moet voldoen. Ook is er een inwoner uit Berkel en Rodenrijs aanwezig die de bezoekers vertelt over zijn aardgasvrije woning uit 1967. Hij is tevens installateur van warmtepompen en kan alle technische vragen van de bezoekers beantwoorden. Vanaf 2026 wordt het voor veel woningen verplicht om bij het vervangen van een cv-ketel over te stappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp. Hiermee kunnen inwoners veel aardgas besparen en het is een mooie eerste stap richting een aardgasvrij Lansingerland in 2050. De gemeente helpt woningeigenaren om stap voor stap klaar te zijn voor deze aardgasvrije toekomst. Bijvoorbeeld door woningeigenaren te helpen om hun woning goed te isoleren. Graag informeert de gemeente woningeigenaren ook over de volgende stap; de woning verwarmen met een hybride warmtepomp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant