De eerste deelnemers van de Run gaan van start. (Foto: Stichting We Promote Sports)
De eerste deelnemers van de Run gaan van start. (Foto: Stichting We Promote Sports)

Lansingerland Run en Walk trekt bijna 4000 deelnemers

Algemeen 4 keer gelezen

Lansingerland - Afgelopen weekend vond de Lansingerland Run en Walk plaats. Ditmaal was het evenement over twee dagen uitgesmeerd. Met bijna 4000 deelnemers een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Veel regionale toppers stonden aan de start. Emiel Berghout, winnaar van de dertig kilometer, is ook de winnaar van de Bruggenloop. De winnares van de dertig kilometer bij de vrouwen, Sarah Lahti, is een nationale topper. “We zijn heel erg tevreden over de Ruitenburg Lansingerland Run en de Walk”, zegt organisator Rob de Hair. “En vooral ook heel trots! Op onze crew die met het weer van afgelopen weekend twee dagen lang er voor heeft gezorgd dat er een mooi evenement is neergezet waar duizenden mensen plezier aan hebben beleefd. Het was echt beestachtig weer, maar ze hebben er allemaal gestaan! Het zijn stuk voor stuk bikkels met karakter. Om in dit weer, met deze wind, je loopschoenen aan te doen en er op uit te trekken, daarvoor maken wij een diepe buiging. Het zorgt ook voor hele mooie, emotionele momenten bij de finish.” 

Kidsrun

Ook de kidsrun was een groot succes. Kinderen liepen 850 meter of 1700 meter. Het was een groot familiefeest! Want ook de papa’s en mama’s liepen de afstand mee. Of je nu samen hand in hand over de finish kwam of stoer alleen de eindstreep haalde, elk kind zette zijn of haar eigen prestatie neer. Na afloop kreeg elke deelnemer een mooie medaille, een flesje water en een stuk fruit. Het was een dag om nooit te vergeten!

Bewegen is voor iedereen gezond. En goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is gro-up trotse sponsor van de gro-up Kids Run Lansingerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant