De politie doet onderzoek bij de woning. (Foto: Spa Media)
De politie doet onderzoek bij de woning. (Foto: Spa Media)

Explosie bij woning

Algemeen 14 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - In de nacht van donderdag op vrijdag 17 november heeft een explosie plaatsgevonden tegen de gevel van een woning aan de Libellestraat in Berkel en Rodenrijs. 

Buurtbewoners schrokken vannacht toen zij een harde knal hoorden. De buren van de desbetreffende woning hebben de bewoners vervolgens gewekt, waarna de hulpdiensten zijn gewaarschuwd. Een medewerker van Team Explosieve Verkenning (TEV) en medewerkers van afdeling Forensische Opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te doen. Tegen de gevel en op de oprit van de woning zijn spullen aangetroffen. De bewoners hebben tassen met kleding ingepakt en de nacht elders doorgebracht.

Brand in spouwmuur

Er was al snel na het arriveren van de politie een vermoeden dat er brand was ontstaan in de spouwmuur. De brandweer heeft hier onderzoek naar gedaan en met behulp van een hoogwerker de gevel onderzocht. De brandweer kwam toen tot de conclusie dat er geen brand was. Even later, tijdens het onderzoek van de politie, kwam er opnieuw rook uit de gevel / dak van de woning. Hierop is opnieuw de brandweer gewaarschuwd. De brandweer heeft na onderzoek gaten in de muur geboord om met speciaal apparatuur water in de spouwmuur te spuiten. Nadat er meerdere gaten waren geboord en er water in de spouwmuur werd gespoten, kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven. Bij het incident is niemand gewond geraakt. 

De brandweer onderzoekt het dak en de spouwmuur met een hoogwerker. (Foto: Spa Media)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant