Ed van der Knaap van het Heerengenootschap overhandigt aan Leo van der Wielen van SchuldHulpMaatje de twee laptops.
Ed van der Knaap van het Heerengenootschap overhandigt aan Leo van der Wielen van SchuldHulpMaatje de twee laptops.

Heerengenootschap Blesewic ondersteunt SchuldHulpMaatje

Algemeen

Lansingerland - SchuldHulpMaatje Lansingerland helpt mensen om hun financiële problemen op te lossen. Een team van ruim veertig vrijwilligers, maatjes genoemd, helpt mensen om hun financiën weer op orde te krijgen. Dit gebeurt door individuele begeleiding. Een maatje helpt een hulpvrager om inzicht te krijgen in zijn financiële situatie. Daarbij wordt ook gekeken naar welke regelingen en subsidies er mogelijk zijn.

SchuldHulpMaatje heeft voor de uitvoering van haar activiteiten een viertal coördinatoren. Zij voeren administratie en coördinatietaken uit. Daarvoor gebruiken ze aparte laptops. Vanwege de veiligheid en privacy is het belangrijk dat de administratie op speciale, niet persoonlijke, laptops staat. Twee van die laptops zijn dringend aan vervanging toe.

Laptops
Het Heerengenootschap Blesewic heeft op donderdagavond 30 maart aan SchuldHulpMaatje Lansingerland twee nieuwe laptops aangeboden. Daar is men heel blij mee. Full service ICT-dienstverlener Databyte heeft de computers voor een gereduceerde prijs geleverd en de benodigde aanpassingen op de computers gratis gedaan. Met deze nieuwe laptops kunnen de coördinatoren het werk nog beter doen.

Het Heerengenootschap Blesewic is een netwerkvereniging met als belangrijke doelstelling het ondersteunen van maatschappelijk relevante organisaties in Bleiswijk en omstreken. De leden willen graag iets voor de samenleving doen en dragen vanuit hun achtergrond en interesse te ondersteunen doelen aan.

Meer weten over de activiteiten van SchuldHulpMaatje? Of kom je zelf in aanmerking voor hulp? Kijk dan op de websites www.schuldhulpmaatje.nl/lansingerland of www.benjijschuldenvrij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant