Honden en hun baasjes konden afgelopen zondag hun lol op.
Honden en hun baasjes konden afgelopen zondag hun lol op.

De Windas sluit badseizoen af met Dog’s Plons

Algemeen 1 keer gelezen

Bergschenhoek – Honden in alle soorten en maten vonden afgelopen zondag weer de weg naar Zwembad De Windas voor de Dog’s Plons, die ieder jaar plaatsvindt ter afsluiting van het badseizoen.

Hoewel de temperatuur van het buitenbad voor volwassenen wat aan de koude kant was, leek dit de meeste honden niet te deren en ook een aantal baasjes waagde zich – al dan niet in wetsuite – in het water: “Als je eenmaal door bent, valt het best mee.” Sommige honden stonden enthousiast blaffend aan de kant, want de rand bleek toch wat hoog te zijn. Gelukkig waren loopplanken neergelegd, waardoor de honden toch redelijk eenvoudig in en uit het water konden komen.

DIVOO
De opbrengst van de Dog’s Plons gaat naar Stichting DIVOO. De vrijwilligers van DIVOO gaan samen met hun honden op bezoek bij bewoners van woonzorgcentra in Lansingerland, Pijnacker en Nootdorp. Een hond die vrolijk rondspringt, lekker geaaid wil worden of zomaar op schoot kruipt: als je van dieren houdt, is het heerlijk om met een beestje te knuffelen. En dat verandert niet als je ouder wordt, niet meer thuis kan wonen of dementerend bent. De bewoners genieten van de bezoekjes en het contact met de dieren. DIVOO is op zoek naar lieve honden die het fijn vinden om geaaid en geknuffeld te worden. Heb je zo’n geweldige hond? Geef je dan op als ‘vrijwilliger aaiproject’. Vrijwilligers van DIVOO helpen ook zelfstandig wonende ouderen die tijdelijk in de problemen komen bij het verzorgen van hun huisdier. “Stichting DIVOO is mede afhankelijk van donaties. Daarom zijn we altijd weer blij dat we dit mogen doen bij Zwembad De Windas. Het is voor ons toch een soort basisinkomen”, vertelt voorzitter Marianne Beukers. “Er waren zondag 145 honden, dus dat levert een mooi bedrag van 435 euro op, dat geheel ten goede komt aan Stichting DIVOO. We krijgen steeds meer aanvragen binnen dus daarom hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. Sommige hondjes worden ook oud, dat merk je wel.” Na afloop kregen alle honden nog een goodiebag met een speeltje mee, mogelijk gemaakt door Dierspecialist Linda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant