zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » fbpost » Nieuwe voorzitter LTV Bleiswijk zet de deuren wagenwijd open
Voorzitter Bert Amesz op de locatie van LTV Bleiswijk waar langzaam maar zeker weer steeds meer (sportieve) actie mogelijk is.

Nieuwe voorzitter LTV Bleiswijk zet de deuren wagenwijd open

Nieuwe voorzitter LTV Bleiswijk zet de deuren wagenwijd open

Bleiswijk – Zelf is hij al zolang hij zich kan herinneren – en dat blijkt al sinds de zeventiger jaren – lid van LTV Bleiswijk; de Bleiswijkse tennisvereniging waar hij zich thuis voelt en waar hij enkele keren per week graag een balletje slaat. Bert Amesz, de nieuwe voorzitter, nam begin maart de voorzittershamer over van Gerben de Groot die verhuisde en samen met vrouw en kinderen zijn geluk ging beproeven op een camping.

Trees Borkus-Henskens

Net vijf dagen in functie werd Bert meteen al geconfronteerd met de komst van corona en alle maatregelen daar omheen. “We moesten het park sluiten en vervolgens konden we anderhalve maand helemaal niets doen. Wetend dat er eigenlijk genoeg te doen was waar over gesproken moest gaan worden. Zaken als het vernieuwen van de banen die er nu twaalf jaar liggen, maar ook het vervangen van de oude lampen en de mogelijkheden onderzoeken – daar is een werkgroep mee bezig – om padelbanen aan te leggen.”

Recreatie en competitie

Bert maakte zijn entree in een relatief jong bestuur. “Ze wilden er graag een oude rot in het vak bij hebben en in het verleden was ik al eens penningmeester. We hebben een leuk en enthousiast bestuur en we staan te trappelen om aan de slag te gaan, samen met en voor de 700 leden. Een aantal dat nog kan groeien naar 900/1000 en ook daar willen we de schouders onder gaan zetten. Als een sportieve vereniging waar zowel recreatief als in competitieverband gespeeld kan worden en die samenwerkt met een goede tennisschool. Maar ook een vereniging met clubkampioenschappen voor zowel de jeugd als de senioren en met tal van evenementen waaronder het Bleiswijk Open. We hebben een grote groep jeugdspelers; ruim 150 tot 18 jaar, maar omdat een positieve kant van de tennissport is dat je die tot op hoge leeftijd kunt beoefenen zien we hier ook leden die al jaren lid zijn en nog lang niet van plan zijn afscheid te nemen van de vereniging.”
De vereniging ontwikkelde een pakket voor niet-leden (senioren) om voor 50 euro vijf lessen te komen volgen in groepjes van vier en zo kennis te maken met tennis. Voor de jeugd is momenteel een strippenkaart te downloaden van ‘Lansingerland Beweegt’ waarbij gratis kennis gemaakt kan worden met tal van sporten. Met als doel de jeugd nog meer aan het bewegen (sporten) te krijgen. Jeugdleden van de tennisvereniging kunnen via de strippenkaart ook een introducé meenemen naar de baan (vooraf reserveren).

Oppakken

Vanaf 1 juli kan er weer meer gesport worden, maar de resterende tijd van de voorjaarscompetitie is geschrapt. De competitie wordt in het najaar weer opgepakt. Wel kunnen toernooien en kampioenschappen weer worden opgepakt; met publiek en een kantine die eindelijk weer open mag, inclusief het terras.
“We hebben er zin in. Met een mooie locatie, een evenwichtig ledenbestand en een bestuur van een bruisende vereniging. We kijken terug op een rare periode en zitten ook nu nog wel even in protocollentijd, want we willen uiteraard geen enkel risico lopen. Het overleg met de gemeente is goed en bovendien is er online overleg geweest over gemeenschappelijke problemen waar verenigingen tegenaan liepen en soms nog lopen. Op Sportpark Merenveld zijn de contacten goed, dus we gaan er met z’n allen voor.”