zaterdag 11 juli 2020 | week 28
Home » Sport » Nieuwe schaaktraining en open Rapid Toernooi
Cursisten van 2019 spelen mee bij 3-Torens.

Nieuwe schaaktraining en open Rapid Toernooi

Nieuwe schaaktraining en open Rapid Toernooi

​​​​​​Berkel en Rodenrijs – De schaaktraining van eind 2019 bij de 3-Torens was erg succesvol. Van de acht deelnemers zijn vijf volwassenen lid geworden van de schaakvereniging. De training is goed ontvangen en het werd erg gezellig gevonden om aan mee te doen.

Daarom start 3-Torens op 28 januari een nieuwe schaaktraining voor volwassenen over twaalf avonden met extra mogelijkheden om het koninklijke spel tegen elkaar te spelen. Op 21 januari is er voor alle schakers een proloog die samenvalt de eerste avond van de Rapid Bakker competitie die open staat voor iedereen uit Lansingerland. Rapid kampioen wordt degene die na vier avonden van vier partijen de meeste punten heeft gehaald.
De nieuwe schaaktraining voor volwassenen wordt gegeven aan twee groepen: De beginnersgroep (ELO 0-600), voor volwassenen die nog niet veel geschaakt hebben of die de regels van het spel nog willen leren. En de gevorderden (ELO 600-1200), voor volwassenen die vaker schaken met vrienden of op internet en die het leuk vinden om beter te worden en tegen meer verschillende tegenstanders willen spelen achter een echt schaakbord met echte stukken. De gevorderden kunnen als een avond begint kiezen voor deelname aan de Rapid Bakker competitie of voor deelname aan de training. De beginners zullen worden meegenomen in alle facetten van het spel, vanaf de basis met de spelregels tot en met openingen, tactiek in het middenspel en de meest belangrijke matvoeringen in het eindspel. In de training voor de gevorderden zal er extra aandacht uitgaan naar verschillende openingen, zoals de Engelse opening, het Konings Indisch en ook het steeds populairdere London System. Een gedetailleerd overzicht van alle onderwerpen is te vinden op de site van 3-Torens: www.3-torens.nl.
Het is niet noodzakelijk om alle data deel te nemen, omdat de onderwerpen goed los van elkaar gevolgd kunnen worden. De avonden worden gehouden in de speellocatie van 3-Torens aan de Rodenrijseweg 295. Tijdens de training zal er voldoende gelegenheid zijn om tegen anderen te spelen. Elke avond start met koffie om 20.00 uur en de training eindigt om 22.00 uur. Tot 23.30 uur is er gelegenheid om met een drankje nog wat na te praten. De kosten bedragen € 40,-. Na deze training is het mogelijk om lid te worden van 3-Torens. Daarbij zal de trainingsbijdrage van het lidmaatschap worden afgetrokken. Informatie / aanmelden: tel. 06-33033017 of stuur een email aan post@3-torens.nl.