zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » Nieuwe cursus Kwadraad ‘Houd me vast’
Aan de wekelijkse theorie is een opdracht verbonden waar elk koppel onder begeleiding mee aan de slag gaat.

Nieuwe cursus Kwadraad ‘Houd me vast’

Nieuwe cursus Kwadraad ‘Houd me vast’

Lansingerland – Eerder deze maand lanceerde Kwadraad een nieuwe cursus; Houd me vast. Een training om je (partner)relatie te verbeteren. Met als direct doel ruzies te verminderen en meer begrip voor elkaar te krijgen.

Door Trees Borkus-Henskens

Door het volgen van de cursus ontstaat bij de meeste deelnemers een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar patronen in je relatie, negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Partners lopen vast in bepaalde verschillen en er ontstaat een patroon van dialoog, waar beiden iedere keer in belanden en het lukt niet om daar met elkaar goed uit te komen. Dit maakt dat je steeds verder van elkaar af komt te staan, maar eigenlijk wil je elkaar vinden en de issues en verschillen die er zijn met elkaar oplossen of er een weg in vinden. Hiermee breng je meer liefde in je relatie; een geschenk voor elkaar en je kinderen. Houd me vast is een lichte vorm van EFT-therapie. EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT.

Op een andere manier

Normaal gesproken is ‘Houd me vast’ een cursus van acht maal twee uur, gegeven door twee EFT-trainers. In deze tijd wordt dat anders georganiseerd en verzorgt Kwadraad de cursus online. Wekelijks in de vorm van een webinar waarin theorie wordt aangeboden. Aan deze theorie is een opdracht verbonden waar elk koppel onder begeleiding van een coach – op een gepland moment – mee aan de slag gaat. “Iedereen kan zich voor de cursus aanmelden. Hij wordt gratis aangeboden, maar de deelnemers moeten wel een werkboek zelf aanschaffen. De training is met name gericht op ouders met kinderen, maar uiteraard is iedereen welkom,” laat Marjolein Baars weten. Zij is een van de trainers van Kwadraad. “De intentie is om er samen uit te komen, er een weg in te vinden die de partners weer dichter bij elkaar brengt. Vaste patronen herkenbaar te maken en te doorbreken. En een taboe te doorbreken, want het is heel menselijk er even niet uit te komen.”
Met anderen naar patronen kijken, afstand nemen, luisteren, vragen stellen en van elkaar leren; dat is de kracht van de cursus die als helpend en prettig wordt ervaren. Bovendien een inmiddels bewezen effectieve methode. “Met name in deze tijd, waarin menig relatie onder druk komt door alle maatregelen rond corona biedt de cursus een helpende hand. Nu nog even via een webinar en ‘op afstand’, maar zodra de omstandigheden het toelaten weer zoals gepland met acht bijeenkomsten.
Informatie: www.kwadraad.nl of bel tussen 09.00-17.00 uur voor informatie en het maken van afspraken 088 – 900 4000.