vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Advertorial » Nieuwbouw aan de Kruisweg
Drie generaties hielpen mee de eerste paal de grond in te heien.

Nieuwbouw aan de Kruisweg

Nieuwbouw aan de Kruisweg

Kruisweg – In de bocht van de Kruisweg waar voorheen de woning van zijn grootouders stond ging donderdagochtend 3 september de eerste paal de grond in voor de woning en restauratie van het bedrijf van Jeroen van den Berg.

Voorheen vormde de werkplaats onderdeel van Berbouw, het bedrijf van vader Henk van den Berg. Zoon Jeroen ging in de voetsporen van zijn vader verder en richtte JER Timmerwerken op dat aan de Kruisweg een nieuwe plek krijgt.
Omdat in een bewoond gebied wordt gebouwd waar ook huizen staan die de tand des tijds al heel lang hebben weten te doorstaan besloot Jeroen trillingsmeters te plaatsen en opnamen te maken, zodat er geen twijfel hoeft te zijn als er sprake van schade zou optreden.
“Alles gebeurt secuur en we gaan er vanuit dat alles volgens plan verloopt. Zodra het eerste pand (helemaal opgetrokken in de stijl van het pand dat er stond) er staat – met op de gevel de spreuk ‘Nieuw begin van ’t oude end’ – wordt het pand ernaast compleet gerenoveerd om nog vele jaren goed te kunnen functioneren als werkplaats. Bij de bouw wordt alles zo gerealiseerd dat het een 0 op de meter pand wordt; klaar voor de toekomst.
De eerste paal werd geslagen door de drie generaties Van den Berg: opa Henk, zoon Jeroen en kleinzoon Xavi (5) die nu al weet dat hij hetzelfde werk wil gaan doen als zijn vader en opa.