donderdag 6 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Monique schudt liefdevol aan de boom van Welzijn Lansingerland

Monique schudt liefdevol aan de boom van Welzijn Lansingerland

‘Doen we nog wat past bij de vraag’

Monique schudt liefdevol aan de boom van Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Sinds medio december staat directeur a.i. Monique van Wissen aan het roer van Welzijn Lansingerland. Zij zet er haar schouders onder in de tijd, dat de positie van directeur wordt ingevuld. “Een mooie periode om de hele organisatie met al haar diensten en kracht in beeld te brengen en er samen kritisch naar te kijken.”

Trees Borkus-Henskens

Ze heeft de mouwen opgestroopt. “Wat goed is moeten we behouden en wat kan verbeteren is aan verandering toe. Vergelijkbaar met een boom die in bloei staat. De meeste blaadjes zitten er stevig aan, maar soms vallen er blaadjes af.”
Eind vorig jaar voerde Monique al gesprekken met alle medewerkers van en nauw betrokken bij Welzijn Lansingerland. “Deze maand organiseerden we een middag waarop de zeven teams van Welzijn Lansingerland allemaal bijeen kwamen en om de beurt aan elkaar vertelden hoe ze werken, welke plannen ze hebben en wat ze nog meer zouden kunnen doen. Hoe ze elkaar zouden kunnen aanvullen en hoe de interne samenwerking zou kunnen worden versterkt. Het was verrassend, maar ook ontroerend te horen hoe onze medewerkers met hun werk bezig zijn. Het werd een middag waarop ze oog en oor hadden voor elkaar en elkaars werk en tevens aan iedereen vertelden welke mogelijkheden ze zagen en al hanteerden; prachtig! Jezelf en elkaar spiegelen. De vraag stellen; sluiten we nog goed aan bij de vraag van de samenleving. Die vraag verandert; niet alleen van de mensen die bij ons aankloppen om hulp, maar ook de vraag van de vrijwilligers verandert mee. We gaan naar een tijd waarin mensen op hun kwaliteit worden aangesproken; kwaliteit die kan worden ingezet.”

Huize Sint Petrus

Uitkijkend over de tuin van Huize Sint Petrus: “Deze locatie kan een huis van activiteiten en van samenkomst worden voor zowel de bewoners als de omgeving. Momenteel zijn we in gesprek met zowel de gemeente als Laurens en 3B Wonen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Bovendien te bekijken wat aansluit bij de bewoners en de buurt en wat haalbaar is. Centraal daarbij is de visie dat we de uitvoering van de plannen toekomstbestendig moeten maken en houden.”

Verder bouwen

Het streven is om voor 1 juli 2019 een nieuwe directeur benoemd te hebben voor Welzijn Lansingerland. “Tot die tijd wijd ik mij aan het regelen van de dagelijkse zaken en aansturing daarvan.” Monique heeft duidelijk zin in haar tijdelijke functie en ervaart het als een mooi moment om samen met de medewerkers zowel naar binnen als naar de toekomst te kijken. “Ook de huisstijl en de website worden vernieuwd; als een fris buitje over al het werk dat al met zoveel liefde wordt verricht!”