zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Advertorial » Mindfulness helpt
Frans van Meggelen.

Mindfulness helpt

Mindfulness helpt

Lansingerland – In deze tijd van corona zijn we ons meer bewust van onze kwetsbaarheid en de eindigheid van ons leven of die van onze dierbaren. De angst om corona te krijgen of een ander te besmetten is overal voelbaar. Hoe kunnen we hier mee omgaan?

Frans van Meggelen start eind september een achtdaagse cursus mindfulness.
Angsten worden volgens hem veroorzaakt door gedachten. “We zijn vaak slaaf van deze gedachten, hebben er geen vat op. Mindfulness helpt je juist om meer grip te krijgen op je gedachten, emoties en lichaamssensaties. Als je eenmaal weet hoe een emotie tot stand komt kan je leren daar grip op te krijgen.”
In een mindfulness cursus leren de deelnemers op een praktische manier te mediteren en observeren en wordt uitleg gegeven hoe gedachtenpatronen werken.
Frans: “Sinds 2013 geef ik met veel plezier de cursus mindfulness. Telkens weer is het mooi te zien hoe de cursisten verrast zijn door het effect van een simpele oefening. Er gebeurt iets met je als je in stilte zit en een geleide meditatie volgt. De stress verdwijnt omdat je gedachten worden gefocust op de ademhaling. Soms is het best lastig om die gedachten in je hoofd stil te krijgen en vaak is het moeilijk daar een psychologische duiding voor te hebben. Daar help ik bij, dat is mijn werk en ik geniet er van als je ontdekt hoe jezelf in elkaar zit.”
De cursus mindfulness begint 29 september, van 19.30 tot 21.45 uur, in Hergerborch, Raadhuislaan 7 in Berkel en Rodenrijs. Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. De cursus wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Welzijn Lansingerland.
Informatie: www.eensamen.nl en voor opgave via mail: vanmeggelenf@gmail.com .