donderdag 28 januari 2021 | week 04
Home » fbpost » Mijlpaal voor Schaatsvereniging Lansingerland
Jacques Pouw en Frans van Meggelen initiatiefnemers in 2004.

Mijlpaal voor Schaatsvereniging Lansingerland

Nieuwe inline-skatebaan belooft spektakel

Mijlpaal voor Schaatsvereniging Lansingerland

Lansingerland – Het heeft even geduurd maar de werkzaamheden zijn gestart voor de aanleg van een inline-skatebaan op het wielerparcours van Sportpark Noordrand aan de Doenkade nu nog bekend onder de naam Ahoy Wielerparcours.

Een inline-baan is een 200 meter baan met glad asfalt waarop geskeelerd kan worden, de bochten lopen enigszins op om grote snelheden te kunnen realiseren. Nationaal en internationaal is er veel belangstelling in deze tak van sport die is ondergebracht bij de KNSB. Veel schaatsverenigingen en selecties in de provincie en daarbuiten hebben hun belangstelling al getoond om gebruik te kunnen maken (huren) van deze baan. In de zomermaanden worden vele wedstrijden gereden voor alle leeftijden en categorieën.
In 2004 werden de plannen gesmeed voor de aanleg van een skeelerbaan, de toenmalige bestuurders Pouw en Van Meggelen lanceerden de plannen en een speciale werkgroep ging aan de slag. Wat redelijk eenvoudig leek bleek toch iets anders te liggen, voornamelijk de locatie waar de baan gerealiseerd kon worden was het grote probleem. Gedurende 15 jaar werden diverse locaties aan de gemeente Bleiwijk en later Lansingerland voorgesteld echter zonder succes.

Een tekening van de aan te leggen baan binnen de wielerbaan.

Nieuwe stichting

Uiteindelijk werden, na een overleg met Wielervereniging Ahoy en de Schaatsvereniging Rotterdam, partners gevonden om tot realisatie te komen van een inline-baan. Een nieuwe werkgroep werd opgericht. De Ahoy wielerbaan en opstallen kwamen in aanmerking voor een grote onderhoudsbeurt gefinancierd uit een subsidiepot van de gemeente Rotterdam. De plannen van de drie verenigingen vielen in goede aarde bij de gemeente Rotterdam en met een financiële bijdrage van de drie verenigingen en een subsidiebijdrage van de gemeente Lansingerland kon het plan tot uitvoering worden gebracht. De nieuwe samenwerking voor de inline-baan wordt in een stichting ondergebracht, de drie verenigingen blijven verder zelfstandig. De Schaatsvereniging Rotterdam verhuist van de huidige locatie aan de Bosdreef in Rotterdam naar het Sportpark Noordrand en trekt dus in bij de wielervereniging. De nieuwe inline-baan zal in de loop van de zomer worden geopend. Naast een nieuwe inline-baan is onlangs een krachthonk met onder andere spinfietsen gerealiseerd door Ahoy, deze faciliteiten behoren ook tot de mogelijkheden om gebruik van te gaan maken door de schaatsverenigingen.
Interesse voor inline-skaten in april 2020? Meld je aan via de site www.schaatsvereniginglansingerland.nl of via de ledenadministratie: ledenadministratie@schaatsvereniginglansingerland.nl.