zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Mies en Cees al 65 jaar samen

Mies en Cees al 65 jaar samen

Mies en Cees al 65 jaar samen

Berkel en Rodenrijs – Cornelis Hijzen (90) zag het levenslicht in het centrum van Rotterdam en Maria Theresia Hijzen-Bouwmeester (91) in Rotterdam Noord. Cees en Mies leerden elkaar kennen op een dansavond. Het was liefde op het eerste gezicht die 65 jaar geleden werd bezegeld met een bruiloft.

Trees Borkus-Henskens

“Zij klapte mij af en dus danste ik met haar verder,” aldus de bruidegom en zijn bruid vult aan: “Hij kon zo lekker dansen!” Het paar trouwde voor de wet in het stadhuis op de Coolsingel en vervolgens in de Hildegardiskerk. Op 9 september werd het 65-jarig huwelijksfeest gevierd met een high tea, samen met het gezin.

Cees groeide op in het Rotterdam van voor de oorlog. Zijn moeder overleed toen hij nog jong was, waarna zijn vader – die een van de laatste mandenvlechters van de stad was – de zorg kreeg voor drie zonen en een dochter. De jongens groeiden op in een internaat aan de Oude Binnenweg. “Bij broeders die het belangrijk vonden dat wij ook een muziekinstrument bespeelden en naar dansles gingen. Ik bespeelde de grote trom.”
Mies was de oudste dochter in een gezin met twaalf kinderen waarvan de vader een bekende poelier was. “Ik hielp mijn moeder thuis, maar vervolgens ging ik bij C&A werken. Toen we trouwden bleef ik thuis en zorgde voor ons gezin: met een dochter en twee zonen.” Maar zij was ook veelvuldig achter het orgel te vinden. Ze begeleidde het kinderkoor in de Berkelse r.k.kerk en tevens koren in Schiebroek. Cees vond een baan bij de PTT waar hij van 1948 tot 1988 veertig dienstjaren volmaakte en in de vut kon.

Verhuisd

Toen de kinderen nog jong waren verhuisde het gezin vanuit Schiebroek naar de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs waar toen net nieuwe woningen werden gebouwd. Daar wonen ze al ruim 45 jaar en nog steeds met veel plezier. Samen wandelen ze naar de supermarkt die vlakbij is om hun dagelijkse boodschappen te halen. Maar autorijden is er helaas niet meer bij. Gelukkig wonen de kinderen nog in de buurt en ook de kleinkinderen – zes in totaal – vergeten hun opa en oma niet.
De gemeente vergat het jubilerende paar evenmin. Burgemeester Pieter van de Stadt bracht woensdagmiddag een bezoek aan het paar en overhandigde hen namens de gemeente een fraai boeket en een mooi beeldje van Corry Ammerlaan-van Niekerk.
“We hebben het naar ons zin en zijn niet bang voor corona! We hebben altijd veel gefietst en gebridged, maar daar komt het nu niet meer van. We doen het rustig aan.”