vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Michael Dijkmans verdient een ‘Pluim’

Michael Dijkmans verdient een ‘Pluim’

Michael Dijkmans verdient een ‘Pluim’

Bleiswijk – Vorige week startte de actieweek ‘SBB on tour’. Medewerkers van SBB – de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven – bezochten door het hele land erkende leerbedrijven om praktijkopleiders een symbolische pluim te overhandigen, als dank voor hun bijzondere bijdrage aan het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk.

Trees Borkus-Henskens

Van 20 tot en met 24 mei bezochten adviseurs praktijkleren van SBB samen met hun collega’s van de binnendienst voor het vierde achtereenvolgende jaar zo veel mogelijk erkende leerbedrijven. Nadat de actieweek SBB on tour vorig jaar in het teken stond van het bedanken van erkende leerbedrijven, werden ditmaal de praktijkopleiders bedankt met een ‘Pluim’.
Niets vermoedend was docent en tevens coördinator van Lentiz MBO Oostland Michael Dijkmans vorige week aan het werk toen hij bezoek kreeg van adviseur Leo Berger die hem een ‘Pluim’ kwam toekennen. “Als beloning voor al het goede werk dat hij verzet. Ik ga vaak bij bedrijven langs en hoor regelmatig klachten, maar nooit van deze school; dat is het vermelden meer dan waard!” wist hij.
Michael – ooit zelf leerling op het Melanchthon toen het nog aan de Rembrandtlaan stond – werd er verlegen onder toen de locatiedirecteur vertelde: “Hij kan goed met de leerlingen en de stof omgaan, is bescheiden, de student staat bij hem centraal, hij is een probleemoplosser en altijd positief. Als onderwijsassistent is hij constant groeiende en inmiddels werkt hij ook als stagebegeleider in het VMBO. We zijn trots op hem; hij laat kinderen zien en ervaren dat ze kunnen groeien. Ontdekken wat bij ze past, met name in de praktijk: dat stage leerzaam is.” Bovendien: “Wat hij zegt doet hij en wat hij doet zegt hij; betrouwbaar en met kennis van zaken.”

Bescheiden

Nog verlegen over zoveel lovende woorden reageert Michael met: “Eerst waren alle stageplaatsen hier in de buurt, maar inmiddels zitten leerlingen verspreid door het hele land en er zijn er zelfs twee van de richting ‘dier’ die stage lopen in Spanje! Het MBO kan overal heen en binnenkort ga ik naar Frankrijk om daar mogelijkheden te bespreken.”
In het MBO – met leerlingen vanaf een jaar of 16 – lopen ze gedurende de hele opleiding stage; meestal bij diverse bedrijven om een betere keuze te kunnen maken: werken met dieren, als hovenier of in de teelt.
Michael was blij met het compliment en de bijbehorende bos bloemen, maar ook dat hij daarna weer lekker aan het werk kon; daar ligt zijn hart tenslotte!