donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Met tien euro op pad voor het goede doel

Met tien euro op pad voor het goede doel

Met tien euro op pad voor het goede doel

Bergschenhoek – Vorige week hebben alle tweedeklassers van Melanchthon Bergschenhoek vol energie gewerkt om geld bij elkaar te sparen voor een basisschool in Ecuador. Het streven van deze school is een particuliere school te laten draaien die voor de inwoners van een van de armste wijken van de stad Guayaquil betaalbaar is en waar kleinschalig veel energie wordt gestoken in de kinderen.

Trees Borkus-Henskens

Donderdag vond de bekendmaking van de opbrengst van de goede doel actie plaats. Het goede doel was dit keer een school in Ecuador die mede werd opgezet door Kasper Mijnders, een oud-collega uit Bleiswijk. Op de waardevolle cheque die werd uitgereikt stond een bedrag van maar liefst € 5.931,78.

Creatief

Alle 215 tweedejaars leerlingen werden verdeeld in groepjes van vier. Vervolgens ontving elk groepje tien euro als startkapitaal met de opdracht een bedrijfje te starten en het startbedrag zoveel mogelijk te laten ‘groeien’ met de verkoop van een door henzelf bedacht product of een activiteit. De leerlingen gingen op pad en kochten tuinbouwproducten die ze voor meer verkochten, ze bakten koekjes, cakes en muffins voor de verkoop, er was een ballonnenloterij, warme chocomel, ze verkochten bloemen en planten, maar ook werd een heitje voor een karweitjesactie opgezet en uitgevoerd. Veel creativiteit en werkmanszin met steeds voor ogen: zoveel mogelijk geld verdienen voor het goede doel. Vol trots werd de winst bijeen gebracht met het mooie netto eindbedrag als resultaat. Dat liet zien wat je met goede samenwerking en creativiteit kunt bereiken.
Donderdag werd de cheque in de aula van de school overhandigd aan Bleiswijker Jos Mijnders die als voorzitter van de stichting de cheque in ontvangst nam. Daarbij werd nog bekend gemaakt dat groep Berkel 1 het hoogste bedrag wist te scoren: hun winst bedroeg in totaal € 384,50.