dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » “Met een creatieve mindset de coronatijd doorkomen”

“Met een creatieve mindset de coronatijd doorkomen”

“Met een creatieve mindset de coronatijd doorkomen”

Berkel en Rodenrijs – Maurits Boskamp is 19 jaar oud en woont samen met zijn ouders en broertje in Berkel en Rodenrijs. Veel gaat nu anders dan normaal en dat is balen, maar hij ziet ook positieve dingen. Doordat het leven minder druk is heeft hij meer tijd voor zijn creativiteit.

Laura Dofferhoff

Afgelopen september is Maurits gestart met de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Het begin van zijn studententijd waar hij erg naar uitkeek. Het eerste jaar studeren gaat vanwege het coronavirus niet helemaal zoals hij verwachtte. De meeste lessen zijn online en het contact met medestudenten is minder. “Soms is het ook wel lekker, want ik kan gewoon met een dekentje achter mijn bureau de lessen volgen. Maar ik zit in mijn eerste jaar en merk dat je nu minder snel nieuwe vriendschappen opdoet. Je maakt minder makkelijk even een praatje met medestudenten.” Het contact met mensen mist Maurits enorm, samen basketballen of met de vriendengroep afspreken zit er niet in. Dingen die vroeger vanzelfsprekend waren zijn dat nu niet meer. Het niet alles meer voor lief nemen is iets dat hij geleerd heeft in deze coronatijd. Zo was hij nooit echt van het uitgaan, maar dat mist hij nu het niet meer kan wel heel erg. “Zodra dit alles voorbij is ga ik vooral dat meer doen.”

Horecabijbaan

Naast zijn studie is Maurits werkzaam in de keuken bij restaurant Annie. Hij is blij dat hij zijn bijbaan in deze tijd nog heeft, al zijn de werkdagen korter en verloopt een werkdag rustiger dan voorheen. Toch is hij dankbaar nog aan het werk te kunnen. Alleen blijft het jammer dat hij de gasten niet meer ziet genieten van de gerechten die hij bereid heeft.

Creativiteit

Maurits ziet ook de voordelen van deze periode. Hij heeft meer tijd over en is gaan nadenken over wat hij, ondanks de coronamaatregelen, nog wél kan doen. Zo wil hij in de toekomst graag eigen kleding gaan maken en doet hij nu iets wat hem altijd al heel tof leek: muziek maken. Samen met een vriend maakt hij hiphopachtige liedjes. Zijn vriend produceert de beats en Maurits levert de teksten aan. Een samenwerking die volgens hem echt geboren is uit verveling, zonder corona had hij dit nooit gedaan. Maurits ziet in dat deze tijd hem toch ook veel gebracht heeft, zijn creativiteit is meer tot uiting gekomen. Het is volgens hem makkelijk om in somberheid te vervallen deze dagen, zeker nu het allemaal stil is qua activiteiten. Het is belangrijk om die somberheid te voorkomen. “Ga gewoon even zitten, op een gegeven moment komt er vast wel een idee bij je op dat je kan gaan doen. Dan word je uiteindelijk misschien nog wel verrast door je eigen creativiteit.”