zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Met Bleiswijk Open zorgen de sporters voor de zorg
Organisatoren Roland van Meggelen en Eelco Storre (rechts) willen van het Bleiswijk Open weer een groots sportfestijn maken; met oog voor de zorg.

Met Bleiswijk Open zorgen de sporters voor de zorg

Met Bleiswijk Open zorgen de sporters voor de zorg

Bleiswijk – Het Bleiswijk Open – waarvoor tennisminnend Bleiswijk en omstreken de adem inhield – kan gelukkig ook dit jaar weer plaatsvinden op de banen van LTV Bleiswijk; van zaterdag 8 tot en met zondag 16 augustus. Even leek het er naar uit te zien dat de corona daar een stokje voor ging steken, maar tennissen mag weer als je je als organisatie aan de regels houdt.

Trees Borkus-Henskens

Voor Roland van Meggelen en zijn team was de versoepeling van overheidswege hét sein om meteen in actie te komen. Hij belde meteen alle sponsoren, spelers; de apps vlogen heen en weer en met succes. Hij legde uit dat het een tennistoernooi gaat worden dat anders dan anders is, maar daarom niet minder groots. Bovendien voor een goed doel: de zorg. En dus hoopt hij dat heel veel mensen zich aanmelden.

De opzet

Alle sponsoren die jaarlijks een baan voor hun rekening nemen kunnen dit jaar de knip gesloten houden. Ook het inschrijfgeld voor de deelnemers is eenmalig verlaagd. “We gaan ditmaal als organisatie proberen minimaal geld uit te geven en geen sterren uit te nodigen. Ook kunnen we geen grote tribune neerzetten en heel veel publiek uitnodigen langs de banen in verband met de geldende regels. Wil iemand toch graag sponsoren, dan komt dit rechtstreeks ten goede aan het goede doel. De sponsoren reageerden positief en zo ook Martin Verkerk; de topper die al enkele jaren achtereen present is tijdens de Bleiswijk Open. ‘Ik kom toch!’ reageerde die spontaan, zodat we in elk geval op de donderdagavond een leuke demo van hem tegemoet kunnen zien.”

De plannen

De banen zullen weer zoals gewoonlijk de namen krijgen van Anthura, Topbrands, Dedel, Havecon, Paul & Paul, Dijkshoorn, Wooning, Verweij, Dalipa en Medisch Hart Bleiswijk. Na elke partij zijn de ballen voor de verliezers, maar aan het einde van het toernooi zijn er geen geldprijzen voor de winnaars. Wel wachten er gedurende het toernooi tal van leuke verrassingen.
“We zijn blij dat we weer kunnen spelen! En dat is mede namens de mensen in de zorg en daarom wisten we meteen dat we die wilden bedanken met een mooi geldbedrag. Namens alle sponsoren, deelnemers, publiek en de organisatie maken we aan het einde van het toernooi bekend hoe hoog de cheque voor deze ‘winnaars’ zal zijn. We hebben gekozen voor een doel heel dichtbij. In september wordt in Bleiswijk het gezinshuis Grip geopend. Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor uit huis geplaatste kinderen en jongeren. Gezinshuisouders vangen hen op in hun gezin in een normale leefomgeving. Gezinshuisouders vormen 24/7 de vaste basis en bieden professionele begeleiding.”
Aanmelden als deelnemer aan het Bleiswijk Open kan via de site van www.ltvbleiswijk.nl of via www.toernooi.nl/bleiswijkopen .