zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Advertorial » Memory Fair: uniek evenement voor nabestaanden

Memory Fair: uniek evenement voor nabestaanden

Bergschenhoek – Op zaterdag 19 september vindt in Bergschenhoek de eerste Memory Fair plaats: een uniek evenement voor iedereen die recent of al wat langer geleden te maken heeft gehad met een verlies. Tijdens de Memory Fair kunnen jong en oud op een creatieve manier herinneren. Ook wordt er informatie gegeven rondom geestelijke zorgverlening en nabestaandenverenigingen.

Initiatiefnemers Paula de Loor van Geregen Verhalen, Nienke Bronkhorst van De leukste schilderworkshops en Yvette van Dorp van Monuta Puravida vonden de inspiratie voor de Memory Fair in hun eigen ervaring, zoektochten en verhalen.

“Wij hebben allemaal ervaring met het omgaan met verlies en weten hoe belangrijk het voor nabestaanden is om hun geliefden te herdenken. We wilden iets organiseren om mensen hierbij te helpen. We hebben daarom ondernemers gevraagd om na te denken hoe zij vanuit hun vakgebied nabestaanden steun kunnen bieden. Met elkaar zetten we een modern evenement neer met een verrassend aanbod dat uniek is in zijn soort. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld schilderen, herinneringsarmbanden maken of een workshop boksen, reiki of yoga volgen. Maar ook het samenstellen van een fotoboek, het schrijven van verhalen en herinneringen en het maken van tastbare herinneringen van kledingstukken van de overledene behoort tot de mogelijkheden. Alles met een lach en een traan”, aldus Yvette van Dorp.

De Memory Fair vindt plaats op zaterdag 19 september van 14.00 tot 17.30 uur aan de Noorderparklaan 133 in Bergschenhoek. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op memoryfair.nl .