donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Matthijs van Delft verdient de eerste prijs

Matthijs van Delft verdient de eerste prijs

Matthijs van Delft verdient de eerste prijs

Berkel en Rodenrijs – ‘Zelfs de tijd leek even stil te staan…’. De vakjury van het Prinses Christina Concours was duidelijk in de keuze. Matthijs van Delft verdiende de eerste prijs voor zijn gitaarspel. De voorzitter vervolgde: “We hadden het gevoel te kijken naar een jonge musicus, maar te luisteren naar muziek met een oude ziel. Intiem, tot in de puntjes uitgevoerd. Met inzicht, beheersing van techniek. Een unieke prestatie.”

Trees Borkus-Henskens

Duizenden mensen keken afgelopen dagen naar de drie finale-uitzendingen van het klassiek concours. Vanwege de coronamaatregelen koos de organisatie ervoor om de (eerder opgenomen) finale uit te zenden via YouTube en Facebook. Op die manier kon iedereen online meegenieten van de optredens van de 23 jonge talentvolle muzikanten, waaronder de 15-jarige Berkelaar Matthijs.
Het was Prinses Margriet die de uitslag van het Prinses Christina Concours in het weekend bekend maakte. De opnamen van de deelnemers waren enkele weken geleden reeds gemaakt en daarom was voor hen – na het lange wachten – de avond van de bekendmaking een heel spannende gebeurtenis. Matthijs vond het zo spannend dat hij niet verder kon kijken en op zijn kamer de uitslag afwachtte. Die kwam met luid gejuich van beneden waar de familie hoorde en zag dat hij eerste was geworden in de categorie 12 tot en met 14 jaar (en inmiddels 15 geworden).

Drie prijzen

Met zijn eerste plaats ontving Matthijs drie prijzen. De Maarten Oomes Prijs als bijdrage voor de meest talentvolle gitarist van het nationale concours en te besteden aan een internationale Summer School naar keuze. Bovendien de Festival Middelburg Prijs voor coaching en een optreden tijdens Festival Middelburg medio december. De derde prijs is een Fotoshoot Prijs voor een professionele muziek fotoshoot van de vaste fotograaf van het Prinses Christina Concours Sandra Heldring. Bovendien was hij een bijzondere ervaring rijker.