maandag 1 maart 2021 | week 09
Home » Advertorial » Martin van der Wel Tweewielers fietst zijn eigen koers
Martin tussen de fraaie sport-/racefietsen en de kleding voor de sportieve fietser.

Martin van der Wel Tweewielers fietst zijn eigen koers

Martin van der Wel Tweewielers fietst zijn eigen koers

Bergschenhoek – Vaderdag nadert en als kinderen nog een leuke verrassing voor hun fietsende vader zoeken zijn ze bij Martin van der Wel Tweewielers aan het juiste adres. Lachend: “Maar dat geldt natuurlijk voor het hele jaar!”

‘Op de mooiste plek in het centrum van Bergschenhoek’; Martin van der Wel is niet alleen trots op zijn mooie zaak vol fietsen en bijbehorende artikelen, maar is er tevens van overtuigd op een schitterende locatie te zitten. “Van alle kanten zichtbaar hier op de hoek van het Rondom en de Dorpsstraat.” Bovendien zet hij, inmiddels niet meer aangesloten bij een organisatie, helemaal zijn eigen koers uit en dat bevalt hem prima.
Met vaderdag, maar ook met de zomer in het vooruitzicht, weet Martin dat er vroeger speciale tijden en producten in een bepaald deel van het jaar in de schijnwerpers stonden. “Dat is wel veranderd. Ook het zelf repareren is niet zo populair meer; banden plakken en sleutelen aan de fiets worden graag en veelvuldig aan de fietsenmaker overgelaten.”

Trend

De fietsenwinkel ontkomt er niet aan: de e-bike is de trend, met daarnaast de sportieve fiets. “Vroeger begon je al vroeg voor de zomervakantie met leuke acties voor de schooljeugd die naar het middelbaar onderwijs overstapte en meestal in die tijd een nieuwe fiets kreeg. Maar dat is niet meer. Ze krijgen nu een andere fiets als ze er aan toe zijn en daarvoor is de schoolkeuze meestal niet bepalend. We merken dat ook de stadsfiets het moeilijk heeft. Daarvoor komen steeds meer elektrische fietsen in de plaats; voor alle leeftijden. De modellen zijn ook steeds meer op de jeugd geënt. Een hele nieuwe trend die ik eigenlijk best bijzonder vind is de elektrische racefiets voor de wat oudere sporter die nog graag heuvel op mee wil rijden in de groep. Dan is dit de ideale fiets.” Martin had nooit gedacht dat de elektrische fiets zo’n boost zou worden.

Dames of heren?

Er verandert meer in fietsenland. “We hebben het bij de meeste modellen niet meer over een dames- of een herenfiets. Je hebt nu de keuze uit laag, middel of hoog en dan gaat het over de instap. Wat ook verandert, is de keuze. Omdat ik nergens aan gebonden ben heb ik zelf een veel ruimere keuze voor hetgeen ik mijn klanten kan aanbieden. De keuze valt veel op merkkwaliteit, maar ook op lokale merken. Zoals bijvoorbeeld de elektrische fietsen van Huijser; puur Berkels en een mooi merk om trots op te zijn.” Hij weet: “Iedereen kan bij ons terecht voor een fiets; in alle prijsklassen; van school- en werkfietsen tot toerfietsen, een grote variatie in e-bikes, maar ook een aparte afdeling binnen onze zaak met hele fraaie racefietsen van Italiaanse makelij. Voeg daarbij alle accessoires en kleding en helmen die erbij horen; de moeite waard eens binnen te lopen, ook na Vaderdag.”
Ook de website biedt veel informatie, www.vanderweltweewielers.nl .