maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Marcel Bootsman loopt naar Berlijn voor WordPress-community

Marcel Bootsman loopt naar Berlijn voor WordPress-community

Marcel Bootsman loopt naar Berlijn voor WordPress-community

Berkel en Rodenrijs – Marcel Bootsman gaat een bijzondere uitdaging aan. De inwoner van Berkel en Rodenrijs houdt zich dagelijks bezig met de website-tool WordPress en organiseert en bezoekt daarom vaak WordCamps; bijeenkomsten voor de WordPress-community. Hij wil dat iedereen in de wereld zo’n WordCamp kan bezoeken en wandelt daarom van Berkel naar Berlijn, waar WordCamp Europe wordt gehouden.

Sjoerd Keizer

​​​​​Bootsman legt vanaf 19 mei zo’n 730 kilometer af, om op 19 juni in Berlijn te eindigen. Hij slaapt op plekken die hij veelal gratis heeft geregeld. “Via mijn twitteraccount heb ik oproepjes geplaatst of ik op de route bij mensen kan blijven slapen. Daar kreeg ik aardig wat reacties op, waardoor mijn schema nu al redelijk vol zit.”

‘Ik loop naar de volgende’

Het idee ontstond vrij impulsief. “Ik heb een keer tegen iemand gezegd: ik loop naar het volgende WordCamp Europe! En toen wist ik nog niet waar de volgende zou zijn. Toen het bekend werd dat het Berlijn was, dacht ik: dat is wel mogelijk. En als ik iets roep, moet ik het wel waarmaken, vind ik. Ik wilde al een tijdje wat voor een goed doel doen en zo vielen twee dingen op zijn plek.
Ik ga al lange tijd naar WordCamps en ontmoet daar mensen van de WordPress-community van over heel de wereld. Daar hoorde ik weleens dat niet iedereen aanwezig kon zijn, omdat ze te weinig geld hadden. Om te zorgen dat iedereen erbij kan zijn om van elkaar te kunnen leren, wilde ik nu dus geld ophalen.”

Doneren

Via de website walktowc.eu/donate kunnen mensen doneren voor Bootsman zijn tocht. De teller staat nu op € 1.462,95. “Het doel is uiteindelijk om € 6.000 op te halen voor het doel. Van veel mensen hoorde ik, dat ze pas geld gaan geven als ik aan het lopen ben. Ik ga vloggen en een blog bijhouden over hoe het mij vergaat; dan komt het dus meer onder de aandacht. Dan gaat het doneren pas écht los!”

Avontuurlijk

“Ik heb wel een paar keer gedacht: waar ben ik aan begonnen? Het is natuurlijk een hele klus om al je slaapplekken rond te krijgen, tijd vrij te maken (ik heb een eigen bedrijf) en ook je route uit te stippelen. Maar ik heb er ook vooral zin in. Het is ook een mooie uitdaging voor mezelf. Ik zal natuurlijk de goede route moeten lopen. Daarnaast ben ik veel alleen en zal ik nadenken over alles. Ik ben helemaal op mezelf aangewezen en dat heeft iets moois en avontuurlijks. Ik ga overigens niet anders eten of drinken. Ik houd van lekker eten en een biertje en dat ga ik tijdens mijn tocht ook doen: het moet wel leuk blijven!”