dinsdag 9 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Lotenverkoop gaat met of zonder Oranjebazar gewoon door

Lotenverkoop gaat met of zonder Oranjebazar gewoon door

Lotenverkoop gaat met of zonder Oranjebazar gewoon door

Bleiswijk – Al bijna 40 jaar organiseert de Gereformeerde Kerk De Open Hof te Bleiswijk een Oranjebazar op Koningsdag. De opbrengst gaat altijd naar goede doelen zowel in ons land, als buiten Nederland. Een onderdeel van deze Oranjebazar is de verkoop van Oranjeloten. Dit gebeurt normaal gesproken langs de deur en ook in de kerk na de diensten.

Trees Borkus-Henskens

Deze verkoop begint altijd eind maart. De gehele opbrengst van de verkoop van de Oranjeloten (meestal rond de € 5000,-) gaat naar Stichting Help mij Leven. Deze stichting werd opgericht door voormalig inwoner van Bleiswijk Robert Smits, die zich het lot van de straatkinderen in Brazilië aantrok en naar Brazilië verhuisde om zich samen met anderen voor die kinderen in te zetten.

Loten per mail bestellen

De uitbraak van het coronavirus zet de wereld voorlopig even op zijn kop. Sociale isolatie, afstand nemen van elkaar, geen normale kerkdiensten; het vergt creatieve oplossingen voor veel normale zaken. Voorlopig geen kerkdiensten betekent ook geen verkoop en distributie van oranjeloten in de kerk.
De organisatoren van de loterij – Wil Veenman en Willeke Geurtsen – kunnen Stichting Help mij Leven niet in de steek laten. “Onze problemen zullen als het goed is voorbij gaan, maar in Brazilië is onze steun hard nodig. Robert Smits rekent op ons!”
Daarom is dit de oplossing; bestel uw loten per mail bij: Willeke Geurtsen willeke@lommie.nl of Wil Veenman wilveenman@gmail.com
“Graag vermelden hoeveel loten of boekjes u wilt en uw adres. U kunt vanaf 5 loten bestellen. De loten kosten nog steeds € 1,00 per stuk. Een heel boekje heeft u al voor € 25,-. Maak het te betalen bedrag direct over naar: NL 27 RABO 0107 6484 23 t.n.v. Gereformeerde Kerk Bleiswijk o.v.v. Oranjebazar / loten. De loten worden vervolgens bij u thuis bezorgd.
De loten kunnen uiteraard ook worden doorverkocht aan familie, vrienden, buren en kennissen.
Er worden natuurlijk prijzen getrokken, ook als Koningsdag niet doorgaat. Er zijn mooie prijzen te winnen. “Zo maken we er met elkaar toch een succes van. De trekking zal plaats vinden op 27 april (of een nader te bepalen datum). Door de goede medewerking van ondernemers in Lansingerland hebben we de prijzen al binnen. We laten Robert niet in de kou staan!”