zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Politiek » Lokale VVD’ers scholen zich bij
Op gepaste afstand kon de masterclass doorgaan.

Lokale VVD’ers scholen zich bij

Lokale VVD’ers scholen zich bij

Berkel en Rodenrijs – In de jaarlijkse masterclass krijgen actieve VVD-leden alle vaardigheden en informatie voor een succesvolle politieke carrière. De VVD Lansingerland is daarin met twee deelnemers en een organisator goed vertegenwoordigd. Vorige week kwamen de deelnemers sinds de corona-uitbraak weer voor het eerst in levende lijve bij elkaar in t Manneke voor een interactieve avond over China en de EU.

VVD Lansingerland bestuurslid Bart van Wanroij organiseert samen met twee collega’s uit Rotterdam de masterclass in deze regio: “Met de masterclasses investeert de VVD in talenten door ze te activeren en te adviseren in hun ontwikkeling richting een politieke of bestuurlijke functie namens de VVD of een kaderfunctie. En iedere masterclass is voor de deelnemers een uitbreiding van hun netwerk over de gemeentegrenzen heen.”

Vaardigheden ontwikkelen

Gemeenteraadslid Mauriel van As en bestuurslid Theo van Son van de VVD Lansingerland zijn deelnemers. Mauriel neemt deel aan de masterclass om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen: “Het is leuk om te oefenen met debatteren en presenteren. Daarnaast geeft de masterclass mij de mogelijkheid om mijn politieke ambities en mogelijkheden verder te onderzoeken.” Theo kan dit beamen: “Ik wil me verkiesbaar stellen voor de volgende gemeenteraadsperiode. De masterclass is een mooie voorbereiding daarop. Ik leer veel van anderen waar ik ook buiten de politiek mijn voordeel mee kan doen.”

Interactieve avond in t Manneke

De coronatijd heeft ook invloed gehad op dit masterclassjaar. Maar Bart en zijn collega-organisatoren hebben alles op alles gezet om het programma door te laten gaan: “Waar het kon, hebben we online de meetings georganiseerd. Gelukkig mag er steeds meer en daarom konden we vorige week bij t Manneke een interactieve avond over China door laten gaan. Onder het genot van een heerlijk diner konden de deelnemers uiteraard met anderhalve meter onderlinge afstand alles goed volgen.”
Tijdens de avond waren er presentaties van voormalig staatssecretaris Annette Nijs (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Europarlementariër Bart Groothuis. Er werd gesproken over de rol van China in de wereld en welke strategie Nederland moet hanteren om hiermee economisch, politiek en sociaal om te gaan. Tijdens hun paneldiscussie onder leiding van Dr. Ir. Ronald Waterman werden de aanwezigen het eens dat we de nieuwe rol moeten accepteren en samenwerken, ofwel “Jiē shòu Hé Hézuò”.