woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Lezing over Noord-Korea in bibliotheek Berkel

Lezing over Noord-Korea in bibliotheek Berkel

Lezing over Noord-Korea in bibliotheek Berkel

Berkel en Rodenrijs – Op woensdagavond 8 mei geeft drs. Marc Roth een lezing in de bibliotheek te Berkel en Rodenrijs over de meest gesloten samenleving ter wereld, Noord-Korea. Roth kwam voor het eerst in Noord-Korea voor een kunstproject en raakte gefascineerd door het bijna surrealistische decor waarin hij terecht kwam. De avond begint om 20.00 uur.

Via zijn bedrijf Roth Spark Travel organiseert Marc Roth reizen naar deze en andere ‘moeilijke’ bestemmingen. Hij kan zeer onderhoudend over dit bijzondere land vertellen. Zijn lezing heet ‘De Verbeelde Werkelijkheid’ en dat dekt uitstekend de lading. “Je wordt in Noord-Korea altijd begeleid door twee gidsen die zeer goed Engels spreken. Je moet wel beseffen dat je in een soort van ‘etalage’ wordt gezet, waarin ze je de dingen laten zien waarop ze trots zijn. Je observeert en concludeert, maar je zult nooit zeker weten of het getoonde ‘waar’ is, want zekerheden zijn lang niet altijd zo zeker hier. Elke keer kom ik terug met nog meer vragen, het land intrigeert mij enorm”, zo vertelt Roth.
Geïnteresseerden die naar de lezing gaan worden getrakteerd op de zeer onderhoudende verhalen van Roth die veel weet van het land, de geschiedenis, het politieke klimaat, de samenleving en de mensen. Verwondering zal de boventoon voeren, maar ook misschien het beeld dat westerlingen van Noord-Korea hebben enigszins bijstellen
Marc Roth keert na elke reis terug met vele vragen en hoopt dat bezoekers aan de lezing ook zelf veel vragen stellen deze avond: “Het is zo’n surrealistisch land. Compleet geïsoleerd van de rest van de wereld. Daar kan ik uren over praten. Samen met de bezoekers maken we er een bijzonder avond van, met veel antwoorden, maar vragen over Noord-Korea zullen er altijd blijven.”
Marc Roth praat veel tijdens de lezing, maar toont ook filmfragmenten waardoor het lijkt alsof het toehoorders met hem op reis zijn.
Kaartjes voor deze lezing in Berkel en Rodenrijs kosten € 6,-, reserveren via www.bibliotheekoostland.nl.

Check Also

Mobiele collecte Anjeractie

Lansingerland – Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar tachtig jaar en komt daarom met …

Geef een reactie