vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Lezen in je vakantie? Lekker belangrijk!
Eeshna krijgt haar prijs uitgereikt.

Lezen in je vakantie? Lekker belangrijk!

Lezen in je vakantie? Lekker belangrijk!

Lansingerland – Het is belangrijk dat kinderen blijven lezen, ook in de vakanties. Niet lezen tijdens de zomervakantie zorgt ervoor dat kinderen terugvallen in leesniveau, soms zelfs meerdere. Daarom is het zaak ze te stimuleren om te blijven lezen, ook als er geen school is. Een kwartier per dag is al voldoende om het leesniveau op peil te houden.

Daarom was er dit jaar in de zomervakantie speciaal voor de groepen 3 en 4 vanuit de bibliotheken een speciale editie van vakantielezen: lezen via de website. Een aanbod van leuke verhalen, geschreven op het leesniveau van de kinderen, met prikkelende opdrachten erbij. Het hele land deed mee en Bibliotheek Oostland eindigde als koploper met de meeste deelnemers!
Als kers op de taart werd er, zodra het nieuwe schooljaar weer begon, een winnaar uitgekozen en dat is geworden: Eeshna Deshmukh van de Josephschool in Pijnacker. Samen met haar grote zus en moeder heeft ze zich suf gelezen en is de hele vakantie bezig geweest met de ludieke opdrachten. Het werd een reis door vele landen, zoals Lachland, Griezelkust en Sprookjeseilanden. In de bibliotheekvestiging van Pijnacker kreeg Eeshna haar prijs overhandigd.