vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Let’s Dance bij muziekvereniging Crescendo
Enkele muzikanten uit het leerlingenorkest. Foto: John Hofman.

Let’s Dance bij muziekvereniging Crescendo

Let’s Dance bij muziekvereniging Crescendo

Bleiswijk – Lansingerland mag dan één gemeente zijn, muzikaal gezien is dat niet zo zeer het geval, want elke kern heeft nog steeds zijn eigen muziekvereniging die al vele, vele jaren bestaan. Zo ook muziekvereniging Crescendo uit Bleiswijk die zaterdag 9 november haar najaarsconcert gaf met als thema ‘Let’s Dance’. Wat ledenaantal betreft inmiddels ‘vermagerd’ , maar nog steeds met enthousiasme, ritme en muzikaliteit.

John Hofman

Van de nog niet zo heel lang geleden voltallige harmonie zaten er nu nog zo’n twintig leden op het podium in ’t Web, het onderkomen waar de vereniging iedere week repeteert. Maar de toekomst ziet er echt niet zo somber uit als het lijkt, want Cresecendo heeft ook nu weer een leerlingenorkest, dat uiteraard zaterdagavond acte de presence gaf. Gezien het inwoneraantal van Bleiswijk moeten er toch ongetwijfeld nog veel meer mensen wonen die een instrument bespelen of dit willen leren. Het zou zonde zijn als een muziekvereniging die al zo’n 123 jaar bestaat, moet afhaken omdat er te weinig muzikanten zijn. Daarom hierbij een oproep om u aan te melden bij Crescendo. Iedere woensdagavond vanaf 20.00 uur oefent ze in ’t Web aan de Nachtegaallaan (waar tevens de bibliotheek is gehuisvest).

Ritmisch

Aan het spelen zaterdagavond was het niet te merken dat er minder muzikanten op het podium zaten. ‘Let’s Dance’ zat goed in elkaar en bekende songs zoals die van Abba en zelfs Lady Gaga kwamen voorbij. Lekker ritmisch en daar droegen enkele muzikanten van Mi Ritmo, de slagwerkgroep van Crescendo, aan bij. Ook apart trad Mi Ritmo op. Ook hier zijn nieuwe leden van harte welkom, want de vereniging heeft voldoende instrumenten die u in bruikleen krijgt als u lid wordt. Een aantal jaren geleden is er zelfs een compleet nieuw instrumentarium aangeschaft voor de slagwerkgroep dankzij vele acties die de vereniging organiseerde om het geld bijeen te krijgen.
Dirigente Anne Groenewegen leidde zaterdag opnieuw met strakke hand en veel enthousiasme. De diverse onderdelen werden op een leuke manier aan elkaar gepraat door ‘commediene’ Vera (in het dagelijks leven staat ze voor de klas, red.), hetgeen zo’n avond nog meer glans geeft. In de pauze werden de bezoekers getrakteerd op heerlijke gehaktballetjes, dankzij sponsoring van slagerij de With.
Informatie: mail naar info@crescendo-bleiswijk.nl .