zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Sport » Leon van den Heerik nieuwe penningmeester BVCB

Leon van den Heerik nieuwe penningmeester BVCB

Leon van den Heerik nieuwe penningmeester BVCB

Bergschenhoek – In de zoektocht naar een penningmeester is het bestuur van sportvereniging BVCB tot een even opvallende als verrassende keuze gekomen. Leon van den Heerik heeft zich bereid verklaard om als penningmeester zitting te nemen in het dagelijks bestuur van de club. Het bestuur zal Leon officieel als kandidaat penningmeester voordragen tijdens de Algemene Ledenvergadering eind november, begin december.

Leon van den Heerik maakt sinds vorig seizoen deel uit van de BVCB-selectie. De lange centraal verdediger is momenteel geblesseerd. Een beknelde zenuw houdt hem al sinds het begin van de competitie langs de kant.
Via een gezamenlijke vriend bij zijn vorige club Rijsoord kwam hij in contact met Eythan Scheimann, die hem polste om bij BVCB te komen voetballen. De vraag kwam op het juiste moment. “Ik speelde al weer zes jaar bij Rijsoord en was toe aan iets anders. Daarbij kwam dat ik verhuisde van Zwijndrecht naar Delft en dan is BVCB lekker dichtbij”, aldus Van den Heerik. De mensen die BVCB enigszins volgen weten, dat de 26-jarige verdediger ook deel uit maakte van het elftal dat vorig jaar op de slotdag van de competitie het kampioenschap veilig stelde.
In het dagelijks leven is de kandidaat penningmeester werkzaam als financieel manager bij Sykes Marine Hydromaster, een van oorsprong Engels productiebedrijf voor de scheepvaart. Eerder was hij onder andere (interim) finance manager bij het Rotterdamsch Studenten Corps en Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging.
Eigenlijk bij toeval kwam Leon bij BVCB te spreken over zijn financiële achtergrond. “Dat was in een gesprekje met secretaris Theo Keijzer. Al snel daarna ging het balletje rollen. Ik heb altijd al iets willen doen voor de club waar ik speel”, aldus Leon.
Leon van den Heerik staat er in de functie van penningmeester niet alleen voor. Hij zal samenwerken met onder andere Koos Huisman, Aloys de Keijzer en Ed Hulshof. Als penningmeester wordt hij verantwoordelijk voor de begroting en de bijbehorende bekende cijfertjes.