dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Len assisteert wethouder bij openen Urban Sportspark
 Samen trokken Len en de wethouder aan een stevig touw waardoor een zeil werd verwijderd en een klimmuur tevoorschijn kwam.

Len assisteert wethouder bij openen Urban Sportspark

Len assisteert wethouder bij openen Urban Sportspark

Berkel en Rodenrijs – Aan een brief, in 2017 geschreven door de toen nog 10-jarige Len van Duin aan de burgemeester van Lansingerland, is het mede te danken dat hij zaterdagochtend 28 september samen met sportwethouder Ankie van Tatenhove een schitterend Urban Sportspark Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark mocht openen. Op Europese schaal gaat het om een uniek sportpark vanwege de grote variëteit aan urban sportmogelijkheden.

Trees Borkus-Henskens

De vele aanwezigen stonden te trappelen om het sportpark in gebruik te nemen, maar ze moesten nog even geduld hebben, want eerst kreeg de wethouder de microfoon. Ze vertelde dat ze heel trots was op het resultaat waar sporters, personal trainers, jeugd- en jongerenwerk, maar ook andere inwoners van Lansingerland hun wensen en ideeën in konden brengen. Dat gebeurde nadat Len in zijn brief had gevraagd of er in Lansingerland een freerun park kon komen, net zoals in Zoetermeer.

Onthulling

Samen trokken Len en de wethouder vervolgens aan een stevig touw waardoor een zeil werd verwijderd en een klimmuur tevoorschijn kwam. “Van hergebruikt materiaal vervaardigd,” wist de wethouder. Meteen werd door een geoefend freerunner een demo gegeven van de mogelijkheden aan de muur. Andere freerunners sprongen om de beurt door een hoepel (de eerste door een poster die er nog op zat) en ook op andere plekken in het Sportspark werden demonstraties gegeven. Wethouder Van Tatenhove: “Met het Urban Sportspark beschikt Lansingerland over een unieke plek voor sporten in de openbare ruimte. De plek nodigt uit om te bewegen. En dat is precies wat we willen stimuleren; dat zoveel mogelijk mensen gaan sporten en bewegen, want bewegen is goed voor je gezondheid. Het is ook een plek ván en vóór iedereen geworden; jong en oud kunnen er terecht, want het park is toegankelijk voor iedereen. Dus ik hoop dat veel mensen van het Sportspark gebruik gaan maken.”

Na de opening volgden onder grote belangstelling tal van demonstraties.

Sporten

Er zijn tal van sporten/disciplines die in het Urban Sportspark Lansingerland beoefend kunnen worden: calisthenics, boulderen, bootcamp, ninja warrior, slackline en freerunning. Het eerste deel van het sportpark is ingericht met sporttoestellen op een kunstgrasvalondergrond. In het tweede deel staan natuurlijke elementen zoals boomstammen, gecombineerd met betonnen elementen. Door de combinatie van natuur met beton ontstaat er een samenspel van elementen die alle sporten volledig tot hun recht laat komen. “Ook de bomen die hier staan zijn ‘hergebruikt’. Die moesten weg van hun plek in Bleiswijk en konden hier nu een tweede leven beginnen,” vertelde de wethouder.

Het Urban Sportspark ligt in het Annie M.G. Schmidtpark, tussen de skatebaan en zwembad De Windas. De komende weken geven professionals er les in calisthenics, boulderen, bootcamp, ninja warrior, slackline en freerunning. Inschrijven voor een les kan via urbansportspark@lansingerland.nl .