woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Regio - Lansingerland » Leerzame Dag van de Beroerte
Foto: Verpleegkundigen staan tijdens de Dag van de Beroerte klaar om te meten en uitleg te geven.

Leerzame Dag van de Beroerte

Rotterdam – Franciscus Gasthuis & Vlietland vraagt aandacht voor de gevolgen van een beroerte op dinsdag 10 mei 2016: de Europese Dag van de Beroerte. De gevolgen van een beroerte zijn bij veel mensen bekend. Spraakproblemen, vergeetachtigheid of een verlamd lichaamsdeel komen vaak voor. Aan de hand van een enorm opblaasbrein en door het laten uitvoeren van verschillende testjes, leren bezoekers die dag alles over het voorkomen en herkennen van een beroerte.

Daarom wordt eerst de gezondheid in kaart gebracht, door middel van testjes. Hierna wordt per bezoeker gekeken wat nodig is om een gezonde leefstijl toe te passen. Bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de aanwezige artsen, verpleegkundigen en patiëntenverenigingen.

Locatie: Centrale Hal van het Rotterdamse Franciscus Gasthuis. Programma start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.sfg.nl/dagvandeberoerte.

 

Check Also

Berkelse Poort presenteert laatste nieuwbouw

Berkel en Rodenrijs - Nadat 17 mei vorig jaar in aanwezigheid van ontwikkelaars, kopers en andere belangstellenden de eerste paal de grond in ging op het laatste nog braakliggende stuk van bedrijventerrein de Berkelse Poort kon een begin worden gemaakt met realisatie van 15 bedrijfsunits en 49 garageboxen. Met de entree fraai gelegen net voorbij de achterzijde van het Karweipand.

Geef een reactie