zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Advertorial » Leerprestaties verbeteren met Studyhabits.nl
David Maij (l) en Justin Lewis.

Leerprestaties verbeteren met Studyhabits.nl

Leerprestaties verbeteren met Studyhabits.nl

Lansingerland – Na 35 dienstjaren in het voorgezet onderwijs, als docent (Economie en Engels), mentor en onderwijsontwikkelaar merkte Justin Lewis, dat het steeds moeilijker werd gemaakt om ‘gewoon’ les te geven. Uit het contact met de jongeren en de ouders haalde hij de meeste voldoening. Reden voor hem om te starten met Studyhabits.nl.

Justin vindt dat jongeren veel meer behoefte hebben aan individuele hulp en beter gesteund moeten worden bij de ontwikkeling van zelfstandigheid. “Scholen (vooral mentoren) hebben hier te weinig tijd en middelen voor – vooral in het coronatijdperk. Daarom ben ik in 2020 mijn eigen bedrijf begonnen. Samen met mijn stiefzoon David Maij, PhD gedragswetenschapper, leren wij jongeren effectieve studiegewoontes aan waardoor hun leerprestaties verbeteren. Ik geef ook bijles Economie en Engels – ik ben zelf native speaker”, vertelt Justin. “Wij geloven dat leren leuk moet zijn – het is geen straf!”
Justin komt in de praktijk tegen dat scholen via zes of zeven kanalen met ouders en leerlingen communiceren in de verwachting dat leerlingen uit deze informatielawine orde en overzicht kunnen scheppen. “Het tienerbrein is nog niet in staat om dit te doen. Zelfs een volwassen brein heeft het hier moeilijk mee. David en ik helpen leerlingen bij het aanpakken van dit soort problemen. Samen met de leerling scheppen wij overzicht en vervolgens wordt er een gedegen planning gemaakt. Wij gebruiken daarbij een systeem van prioritering en beloning om de leergewoontes positief te veranderen.”
Verder merkt Justin hoe de digitale afleiding steeds groter wordt. “Een leuk experiment is zelf bij te houden hoe vaak u op uw telefoon zit per dag en misschien vervolgens om dit bij uw kind te doen. Ik ben verbaasd dat wij ooit aan het werk toekomen. Studyhabits heeft ook strategieën om het mobiel gebruik aan banden te leggen.”
Studyhabits heeft Justin de passie voor het onderwijs doen hervinden. “Ik kan mij concentreren op de leukste delen van het vak. Door een wetenschappelijk bewezen aanpak te gebruiken zie ik ook mooie resultaten. Vooral in het coronatijdperk, merk ik dat veel scholieren wat extra ondersteuning nodig hebben.”
Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met Justin Lewis via info@studyhabits.nl.