dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Leerlingen op pad voor ouderen Lansingerland
De zelf beschilderde dozen werden door de leerlingen vervolgens gevuld en bezorgd bij ouderen in de buurt van de school.

Leerlingen op pad voor ouderen Lansingerland

Leerlingen op pad voor ouderen Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Leerlingen van Melanchthon Berkroden hebben op school ervaren dat niet alleen de lesstof belangrijk kan zijn, maar ook de aandacht voor een ander. Terzijde gestaan door Heel Lansingerland Helpt gingen zij samen met hun docent Joyce Heijlaerts aan de slag om een verrassingsdoos te maken voor ouderen uit de omgeving.

Trees Borkus-Henskens

Eerder maakten zij allemaal al een doos die ze eerst helemaal versierden met verf. Maar daar bleef het niet bij. Van verschillende kanten kreeg de school spullen aangereikt om in de dozen te stoppen. Kaarsjes, planten, lekkere luchtjes, pennen, leuke versiersels voor in huis, puzzelboekjes en ook een financiële bijdrage waarvoor doosjes thee werden gekocht.

Op de fiets

Nadat maandag de dozen in elkaar werden gezet mochten de leerlingen zelf de inhoud van de doos samenstellen. De cadeautjes lagen verspreid over alle tafels in het lokaal, zodat ze goed konden uitzoeken wat ze leuk vonden. Thee en een plantje – onderweg nog vers opgehaald bij een verzamelplaats van Heel Lansingerland Helpt – kwamen er in elke doos bij.
Dinsdagochtend stapten de leerlingen en hun docent op de fiets om de dozen weg te brengen. Bij ouderen in de buurt die ermee werden verrast en blij reageerden. Met name in de donkere dagen voor Sinterklaas en Kerstmis is een beetje aandacht in deze – voor senioren vaak een ‘veel binnen zit’ tijd – zeer welkom en gewaardeerd.