zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Algemeen » Leer het Marnix kennen via een virtuele tour
.

Leer het Marnix kennen via een virtuele tour

Leer het Marnix kennen via een virtuele tour

Rotterdam – Jongeren met een VWO-advies kunnen via een virtuele tour kennis maken met het Marnix Gymnasium te Rotterdam. Het Marnix biedt een brede opleiding en er is volop ruimte om talenten te ontdekken.

Een leerling uit klas 2C omschrijft #mijntalent als volgt: “Ik houd van nieuwe dingen ontdekken, vragen stellen en onderzoeken. Op het Marnix mag ik eindelijk doen waar ik goed in ben. Dat geeft energie!”
Op het Marnix Gymnasium krijgen leerlingen de ruimte om te doen waar ze goed in zijn en te groeien op ieders eigen manier. Op deze school mag iedereen zichzelf zijn. Het Marnix biedt een brede opleiding en er is volop ruimte om ieders talenten te ontdekken. Er wordt op dit gymnasium op vwo+ niveau les gegeven. Naast de andere schoolvakken volgen de leerlingen ook Latijn en Grieks.

Onderwijs dat je uitdaagt

“Ik wist al snel dat ik voor Art & Culture wilde kiezen. Door de verschillende opdrachten bij dans, theater en beeldende kunst leer ik de wereld om me heen steeds beter kennen!”, aldus een leerling uit klas 1B #creatieveuitdaging.
Waar ben je goed in? Wat vind je moeilijk? En wat vind je leuk? Op het Marnix Gymnasium dagen ze de leerlingen uit om veel verschillende dingen te leren en nieuwe vaardigheden op te doen. Leerlingen kunnen kiezen uit veel extra vakken en projecten: vreemde talen, wetenschap, robotica, sport, debatteren en kunst. Of doe je gewoon alles?

Leren met persoonlijke aandacht

“Op het Marnix Gymnasium kent iedereen je”, vertelt een leerling uit klas 5a. “Mijn docenten nemen de tijd om te kijken waar ik me in kan verbeteren. Ik vind de sfeer ook gezellig.”
Leren gaat alleen als iemand zich prettig voelt. Op het Marnix wordt gekeken naar ieders intellectuele ontwikkeling én persoonlijke groei.
“Op het Marnix Gymnasium helpen we om je sterke eigenschappen te gebruiken en je minder sterke punten juist te ontwikkelen. Hier op het Marnix word je gezien!”

De virtuele tour is te bekijken via www.marnixgymnasium.nl/ontdekhetmarnix .