dinsdag 26 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!
.

Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!

Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!

Lansingerland – De coronacrisis is inmiddels al bijna twee maanden aan de gang. Voor velen is het een zware tijd. Immers, we kunnen niet alles doen wat we willen, kunnen niet zomaar even bij iemand op bezoek gaan en hulp die we kregen is gestopt of wordt op een andere manier georganiseerd. En hoewel de maatregelen vanuit de overheid stapje voor stapje worden versoepeld zijn we nog lang niet terug bij hoe het was.

Bij ‘Lansingerland voor elkaar’ merken ze dat mensen het moeilijk vinden om hulp te vragen. Mensen denken vaak ‘bij mij valt het wel mee’, ‘een ander heeft het zwaarder dan ik’, of ‘ik red het nog wel even’. Deze tijd waar we meer op onszelf zijn aangewezen gaat echter nog even duren. “Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat een vraag om hulp, hoe groot of klein ook, gesteld mag worden. Dat geldt voor iedereen, van jong tot oud. Beseft u dat er veel mensen zijn die het fijn vinden om een ander te helpen”, aldus een medewerker van ‘Lansingerland voor elkaar’.

Welke hulp voor wie

Zo helpen zij bijvoorbeeld graag:
Jongeren: door het geven van tips om jezelf te motiveren vanuit huis aan school te werken;
Ouders: met opvoedvragen bij het naar buiten gaan van hun pubers en met praktische tips bij het begeleiden van hun kinderen bij het thuisonderwijs;
Ouderen: bij de ondersteuning van praktische zaken als een boodschap, of de warme maaltijd;
Mantelzorgers: die ondersteuning nodig hebben bij de zorg die zij voor hun naaste hebben;
Mensen die zich eenzaam voelen: met een praatje of samen een frisse neus halen (op 1,5 meter afstand);
Mensen met (dreigende) schuldenproblematiek;
Buren die er samen niet uitkomen wanneer zij ruzie hebben, etc.

Schroom daarom niet om uw vraag te stellen door te bellen met 010-5225545, of mail naar info@swsl.nl . Tijdens kantoortijden is er altijd iemand die u te woord kan staan en uw vraag kan doorzetten naar de juist organisatie. Op Hemelvaartsdag en vrijdag 22 mei is men telefonisch niet bereikbaar.

Check Also

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door …

Geef een reactie