vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!

Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!

Lansingerland voor elkaar: Durf te vragen!

Lansingerland – De coronacrisis beleeft zijn tweede piek. Dat betekent dat contacten met elkaar worden beperkt, niet alle clubjes kunnen doorgaan, etc. Natuurlijk is het nodig dat we ons aan de maatregelen houden om met elkaar het virus te verslaan. Maar dit wil nog niet zeggen dat dat gemakkelijk is.

Bij Lansingerland voor elkaar merken ze dat mensen het moeilijk vinden om hulp te vragen. Mensen denken vaak ‘bij mij valt het wel mee’, ‘een ander heeft het zwaarder dan ik’, of ‘ik red het nog wel even’.
Deze tijd waar we meer op onszelf zijn aangewezen gaat echter nog even duren. Dus neem contact op: uw vraag, hoe groot of klein ook, mag gesteld worden! Dat geldt voor iedereen, van jong tot oud. Beseft u dat er veel mensen zijn die het fijn vinden om een ander te helpen!
Zo helpen zij bijvoorbeeld graag:
– jongeren: door het geven van tips om jezelf te motiveren vanuit huis aan school te werken;
– ouders: met opvoedvragen bij het naar buiten gaan van hun pubers en met praktische tips bij het begeleiden van hun kinderen bij het thuisonderwijs;
– ouderen: bij de ondersteuning van praktische zaken als een boodschap, of de warme maaltijd;
– mantelzorgers: die ondersteuning nodig hebben bij de zorg die zij voor hun naaste hebben;
– mensen die zich eenzaam voelen: met een praatje of samen een frisse neus halen (op 1,5 meter afstand);
– mensen met (dreigende) schuldenproblematiek, buren die er samen niet uitkomen wanneer zij ruzie hebben, etc.

Schroomt u daarom niet om uw vraag te stellen! Belt u met 010-5225545, of mailt u met info@swsl.nl. Tijdens kantoortijden is er altijd iemand die u te woord kan staan en uw vraag kan doorzetten naar de juist organisatie.