zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Lansingerland voor elkaar: Bibliotheek Oostland in de zomer
De bibliotheek informeert u graag.

Lansingerland voor elkaar: Bibliotheek Oostland in de zomer

Lansingerland voor elkaar: Bibliotheek Oostland in de zomer

Lansingerland – De afgelopen periode opende de bibliotheek langzaam steeds meer haar deuren. Inmiddels zijn alle vestigingen weer geopend. De openingstijden zijn nog niet helemaal terug naar het oude, maar wel zoveel ruimer dat het makkelijker is voor iedereen om weer langs te komen. Kijk op de website van de Bibliotheek Oostland voor de actuele openingstijden.

Nu de bibliotheek weer vaker geopend is, worden er minder boeken aan huis bezorgd. Omdat de bibliotheek er voor iedereen wil zijn, blijft deze service nog wel actief voor mensen die niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te komen. Neem contact op met de vestiging als u gebruik wilt maken van deze service.
Voor de liefhebbers van e-books is de Vakantiebieb weer tot 31 augustus geopend. In de speciale Vakantiebieb-app staan e-books en luisterboeken voor jong en oud. Deze service is ook toegankelijk voor niet-leden.
De verblijfsfunctie keert weer terug in de bibliotheek, zo kunt u weer aan het werk in de bibliotheek. Ook het gebruik van de printfaciliteiten en het kopieerapparaat is op een veilige manier mogelijk. Meld u aan bij de balie van de vestiging voor een werkplek.
De bibliotheek informeert u graag over het nieuwe donorregister. Naast foldermateriaal en inschrijfformulieren kunt u ook aan de slag op de publiekscomputer in de vestiging Berkel en Rodenrijs. U kunt zich direct registreren of u kunt vooraf oefenen via het oefenprogramma van Stichting Digisterker. De medewerkers van de bibliotheek kunnen u praktisch ondersteunen, maar geven geen advies bij uw keuze.

Taalhuis houdt haar deuren open in de zomer

Het Taalhuis van de Bibliotheek Oostland is nog actiever dan normaal deze zomer. Zo gaat het Taalpunt-spreekuur gewoon door. Vanaf 1 augustus kan iedereen met een Taalvraag weer terecht bij de Taalpuntspreekuren op de reguliere tijden.
Berkel en Rodenrijs: dinsdag 10.00 tot 12.00 uur, Bergschenhoek: donderdag 09.00 tot 11.00 uur. Elke donderdag van 9.30 tot 10.30 uur is er een digitaal Taalcafé via Jitsi-Meet. Dit Taalcafé is open voor alle inwoners van de gemeentes Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Meedoen? Mail of bel naar Kimberly Steenbergen K.Steenbergen@bibliotheekoostland.nl en 06-45684590.
Ook dit jaar worden er leuke zomeractiviteiten georganiseerd bij het Taalhuis.
voor meer informatie kijk op onze website: www.bibliotheekoostland.nl.