donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » fbpost » Lansingerland Run spreidt zijn vleugels uit
Het moet een feestdag worden voor het hele gezin.

Lansingerland Run spreidt zijn vleugels uit

Zondag 16 februari wordt dé grote dag in de Westpolder

Lansingerland Run spreidt zijn vleugels uit

Berkel en Rodenrijs – Ideaal in je voorbereiding voor de marathon, tegelijk ook leuk voor de beginnende loper en deze uitgave geeft nu ook mogelijkheden voor wandelaars. De Lansingerland Run die op zondag 16 februari wordt gehouden, breekt nu al alle records. Start en finish bevinden zich in winkelcentrum Het Gouden Hart. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een BijDeHand Kidsrun.

Rien Kuyvenhoven

Na het succes van vorig jaar wordt de Lansingerland Run dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De organisatie die verleden jaar voor de eerste maal 1400 deelnemers mocht verwelkomen, durft bij monde van organisator Rob Hair dit jaar uit te gaan van 2400 lopers. Tot een maand voor de start hadden zich al 1700 lopers ingeschreven. Dit tot vreugde van Rob Hair die voor ogen heeft dat de loop nog eens de grens van 5000 deelnemers zal bereiken. “Maar dat moet je niet ineens willen. Wij willen ook dat het voor de deelnemers een beleving is, dát is het belangrijkste. Deze zondag moet een feestdag worden voor het hele gezin, aangezien ook de jongste jeugd deze dag aan hun trekken kan komen”, is de Berkelaar enthousiast over de komende uitgave.
“Ook de ouders mogen meelopen met de BijDeHand Kids Run”, zegt Susan Canters, regiomanager van kinderopvang BijDeHand. “Het wordt een dag waarop we Lansingerland willen verbinden. Ouders en kinderen kunnen samen sportief bezig zijn.” ​​​​​​Susan Canters vindt de samenwerking tussen Kinderopvang BijDeHand en de Lansingerland Run uitstekend passen. “Een onwijs mooie samenwerking”, vertelt zij. “Sportieve activiteiten passen goed bij de kinderopvangorganisatie. Bij BijDeHand besteden we veel aandacht aan gezonde voeding, natuur, sport en bewegen.”

Veiligheid

Audrey Potman, locatiemanager van de locatie Gouden Uillaan, zegt met de kinderen al bezig te zijn met de voorbereiding op dit sportieve evenement. “We grijpen tevens de kans aan om de kinderen bewust te maken van gezonde voeding. Het maken van energierepen en salades, hardloopoefeningen en bewegingspelletjes. We hopen op het maximum aantal deelnemers van rond de 250. Want ook de veiligheid moet in ogenschouw worden genomen. We zullen als leidsters van de opvang dan ook ruimschoots aanwezig zijn.”
Susan Canters heeft voor alle deelnemers nog een verrassing in petto. “Winnaars zijn er niet. Maar alle jeugdige lopers krijgen naast een medaille ook nog een bidon en onze mascotte Teq zal deze dag ook aanwezig zijn.” De jeugd kan kiezen uit twee afstanden, 650 (tot en met 8 jaar) en 1100 meter (tot en met 12 jaar).

Ideaal

Met de afstanden van 30 en 21,1 km is de Lansingerland Run ideaal als voorbereiding op de Marathon van Rotterdam. Loop je nog niet zo lang of wordt dit zelfs je eerste wedstrijd, kies dan de 10 of de 4 km.
Rob Hair: “Met heel veel plezier organiseren wij dit hardloopevenement door de Groenzoom, een gebied waar wij al jaren door betoverd zijn. Of het nu zomer of winter is, het is er altijd prachtig om te lopen. Nieuw dit jaar zijn de wandeltochten. De wandelroutes van 10 en 15 km lopen ook door de Groenzoom.”
Eén ding is zeker. Van de verzorging onderweg tot het metrostation pal naast de start/finish en van de mooie medaille tot de warme douches na afloop: alle faciliteiten tijdens en rondom deze wedstrijd zijn goed geregeld en ideel voor de deelnemers. “Het is lekker in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Kortom: schrijf je in en laat je overtuigen van de pracht en het gemak van de Lansingerland Run”, roept Rob op.
Op www.lansingerlandrun.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven. Er is ook een Facebook- en instagrampagina Lansingerland Run.
Op 16 februari is het wedstrijdsecretariaat om 09.00 uur geopend, met om 10.35 uur een warming-up. De run t/m 8 jaar start om 10.45 uur, om 11.00 uur gevolgd door de start van de run voor jeugd t/m 12 jaar.
Om 11.20 uur start 4 km, 12.00 uur start 30 km, 12.45 uur start Halve Marathon, 12.50 uur start 10 km en 12.55 uur start wandeltocht 15 en 10 km.

Winkelcentrum Het Gouden Hart

De winkeliers van Het Gouden Hart zijn enthousiast, dat voor de tweede maal dit sportieve evenement wordt gehouden. Zij hebben dan ook eensgezind hun medewerking toegezegd. Diverse bedrijven zullen activiteiten organiseren.
Voorzitter van de winkeliersvereniging Loran Sevenhuijsen: “Verleden jaar werd het evenement ook al perfect georganiseerd in deze mooie wijk en met goed openbaar vervoer van het Metrostation voor de deur. We doen het met z’n allen. Laat het maar weer zo gezellig worden als vorig jaar. Matthew van Lelieveld, medebestuurslid: “Dat er zo massaal op de inschrijving wordt gereageerd is niet verwonderlijk. Wij als winkeliers en ik als vertegenwoordiger van de Jumbo hopen vooral voor de kidsrun iets te betekenen. Voor deze groep zijn al gratis deelnemerskaarten verkrijgbaar.”