zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Nieuws » Lansingerland Run een uniek zomerevenement in de Groen Zoom
Wie wil hier nu niet lopen in dit unieke natuurgebied?

Lansingerland Run een uniek zomerevenement in de Groen Zoom

Rob de Hair: “Een extraatje voor de zomer”

Lansingerland Run een uniek zomerevenement in de Groen Zoom

Lansingerland – Winkelcentrum Westpolder is opnieuw het middelpunt van een uniek sportevenement. De Lansingerland Run Summer Edition, neemt de deelnemers mee door het prachtige gebied van de Groenzoom. Waterpartijen, bruggetjes en rietkragen sieren het landschap en wie weet kruist een fazant je pad. Waar in het begin van dit jaar de flamingo’s te zien waren, loop je nu langs het bewoonde ooievaarsnest. Twee afstanden op zondag 16 augustus van 5 km en één van 10 km. Inschrijven kan via: lansingerlandrun.nl.

Rien Kuyvenhoven

De LOXAM Lansingerland Run Summer Edition is één van de eerste hardloopevenementen die weer worden georganiseerd na de Covid-19 periode. Rob de Hair namens de organisatie Wieler Promotie Rotterdam (WPR) kan opgelucht adem halen omdat pas verleden week het licht op groen ging wat de vergunning betreft. De Hair: “We zijn er heel blij mee dat we de gelegenheid kunnen bieden om weer in het echt een wedstrijd te kunnen lopen, wel met een aanpassing omdat niet alle deelnemers tegelijk van start kunnen gaan. Daarom wordt het systeem van een tijdrit, zoals bijvoorbeeld bij wielrennen, gehanteerd. Deelnemers starten om de twintig seconden. Bij de inschrijving koopt men een startbewijs voor de ochtend (tussen 10:00 en 13:30 uur) of de middag (13:30 -16:30 uur). De inwoner van Berkel geeft toe dat er nog wel beperkingen zijn door Covid 19. De Hair: “Er is geen kleedruimte. Omkleden doe je op eigen gelegenheid. Er is geen wedstrijdsecretariaat en geen ruimte voor supporters en bezoekers. Het start/finishgebied is afgezet. Alleen hardlopers worden tot dit gebied toegelaten, vijftien minuten voor de start. Hier krijgen de hardlopers een startnummer. In het startgebied houdt iedereen minimaal 1,5 meter afstand. Dit is gemarkeerd. Er is voldoende gelegenheid om het startnummer rustig op te spelden. Deelnemers starten om de twintig seconden. De paden zijn breed genoeg om elkaar op veilige afstand te passeren en het verschil in snelheid zorgt ervoor dat er geen groepjes ontstaan”.

Snel

“Na de finish kun je even uitrusten in het finishgebied. Daar krijg je een flesje water en je medaille. Verlaat dit gebied wel zo snel mogelijk en blijf niet ‘hangen’, aldus De Hair. “Houd ook voldoende afstand naar andere lopers nadat je weer buiten het start/finishgebied bent.”
Het evenement vindt al snel plaats. In de week voorafgaand aan de LOXAM Lansingerland Summer Run ontvangen de deelnemers hun starttijd samen met informatie over de regels. Er zijn LOXAM-toiletten in de omgeving van het startgebied.
Parkeren kan bij Sportpark Het Hoge Land (circa 1 km van het startgebied), maar pak bij voorkeur de metro of de fiets.

Ophalen startnummers

Dit kan vooraf bij de Jumbo Westpolder, Westpolderstraat 86, vanaf donderdag 13 augustus 11:00 uur tot en met zaterdag 15 augustus 15.00 uur. Op de dag zelf kan het startnummer vanaf 9.00 uur opgehaald worden bij het wedstrijdsecretariaat, bij OBS De Klipper aan de Gouden Uillaan. Let op: je kunt hier niet met de auto komen!

Vanwege de voorwaarden die gelden vanwege COVID-19 is er alleen voorinschrijving en géén daginschrijving.
Je kunt inschrijven voor de: LOXAM 10 km ochtend (start tussen 10:00 en 13:30 uur), € 19,50, LOXAM 10 km middag (start tussen 13:30 en 16:30 uur) € 19,50, LOXAM 5 km ochtend (start tussen 10:00 en 13:30 uur) ,€ 15,00, LOXAM 5 km middag (start tussen 13:30 en 16:30 uur) € 15,00. Er kunnen maximaal 1.170 mensen meedoen. Bij de inschrijving voor de Lansingerland Run Summer Edition is het volgende inbegrepen: Mooie parcoursen, electronische tijdwaarneming, uitslag direct online. afgezet parcours, medaille, verzorgingspost onderweg (10 km) en na de finish een gratis foto.

Help je mee?

Voor de organisatie van een evenement als de LOXAM Lansingerland Run zijn veel mensen nodig. Er zijn verschillende functies waarvoor mensen worden gezocht: verkeersregelaar, parcourswacht, toezichthouder, verzorgingspost, uitdelen medailles en water, op- en afbouw parcours, op- en afbouw start/finishgebied. Vind je het leuk om te helpen? Stuur dan een berichtje aan info@wprotterdam.nl. Je krijgt een mooi shirt en eten en drinken tijdens het evenement. Met elkaar kan er een mooi evenement neergezet worden.