zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Lansingerland in feestelijke zomersfeer op TV
Verslaggeefster Laura Dofferhoff bij een sportschool in Berkel en Rodenrijs.

Lansingerland in feestelijke zomersfeer op TV

Lansingerland in feestelijke zomersfeer op TV

Lansingerland – Met de zomer voor de deur heeft het televisieteam van RTV Lansingerland afgelopen maand de laatste opnames gemaakt voor het tv seizoen 2019/2020. In augustus is een compilatie uitzending te zien met highlights van afgelopen seizoen. Maar wat zien we dan nu nog op tv?

De zomervakantie is begonnen, maar veel Lansingerlanders blijven waarschijnlijk deze zomer thuis. Reden te meer om te recreëren in eigen land en dat kan prima in Lansingerland aan de Rotte. RTV Lansingerland nam een kijkje bij Jachthaven Rio Molino in Bleiswijk.
De zomer betekent niet alleen vakantie, maar ook festivals. Helaas gaan die dit jaar allemaal niet door. De organisatie van Lansingerland Live liet het er niet bij zitten en bedacht een alternatief. Je kon mee doen aan een prijsvraag en een heus festival voor de deur winnen.
Op 1 juli mochten de deuren van de sportscholen weer open. Verslaggeefster Laura Dofferhoff heeft haar sportschoenen al aan en gaat langs bij een sportschool in Berkel en Rodenrijs. Kunnen we weer sporten als voorheen?
Sommigen herinneren het zich nog goed, de grote brand bij Rataplan. We zijn inmiddels een jaar verder en verslaggeefster Yvette Gabler gaat langs op de nieuwe locatie van de tweedehandswinkel en spreekt daar met teamleider Jesse van Herk. Hoe is het jaar afgelopen jaar voor hun geweest?
Normaal gesproken worden tijdens Koningsdag de lintjes uitgereikt, maar dat ging dit jaar even wat anders. Je raad het al, vanwege het coronavirus was dat niet mogelijk. Daar bedacht de gemeente wat op. Burgemeester Pieter van de Stadt ging op de bakfiets langs bij de gedecoreerden om het lintje te overhandigen. Een van de gedecoreerden was organist Arjan Breukhoven. Tijdens de coronacrisis heeft hij al meer dan 70 thuisconcerten gegeven. Dat was niet de reden van het lintje, wat dat wel is vertelt hij ons in de dorpskerk in Berkel en Rodenrijs.
Bovenstaande reportages zie je deze maand in Lansingerland in Zicht op Lansingerland TV en online via Youtube.
https://youtu.be/qBZhcNoLRpQ.