vrijdag 22 januari 2021 | week 03
Home » Politiek » Laatste realisatieovereenkomst Parkzoom ondertekend
Lansingerland - Met de ondertekening van de laatste koop- en realisatieovereenkomst is overeenstemming bereikt over de laatste nog te bouwen woningen in Parkzoom. De overeenkomst betreft de realisatie van het appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 (Bergschenhoek).

Laatste realisatieovereenkomst Parkzoom ondertekend

Laatste realisatieovereenkomst Parkzoom ondertekend

Lansingerland – Met de ondertekening van de laatste koop- en realisatieovereenkomst is overeenstemming bereikt over de laatste nog te bouwen woningen in Parkzoom. De overeenkomst betreft de realisatie van het appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 (Bergschenhoek).

De bouw van de eerste woningen in Parkzoom is in 2007 gestart. Sindsdien hebben in Parkzoom ongeveer 4000 nieuwe en bestaande Lansingerlanders een nieuw thuis gevonden.
In Parkzoom zijn er veel verschillende woningen te vinden voor diverse leefstijlen en inkomensgroepen. Door in Parkzoom te bouwen voor een brede woonbehoefte past dit goed bij de ontwikkeling van Lansingerland. In Lansingerland is er behoefte aan huur- en koopwoningen in het sociale- en middensegment. De helft van dit appartementengebouw bestaat uit huurwoningen in het sociale segment en het huurniveau van de overige appartementen is gericht op bewoners die net niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en moeite hebben om een betaalbare huurwoning in Lansingerland te krijgen.

Duurzaam wonen

Het appartementencomplex is uiterst duurzaam ontworpen: het gebouw is energieneutraal en uiteraard gasloos. Er is gekozen voor bouwmaterialen en -methoden met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast gaan de materialen lang mee en verouderen ze op een mooie manier. Door de toevoeging van veel daglicht in het plan is het hier straks uitermate comfortabel wonen.
Wethouder Jan-Willem van de Beukel: “We zijn er als gemeente trots op dat in Lansingerland energieneutraal bouwen het nieuwe normaal wordt. Dat beschermt bewoners tegen de almaar stijgende energiekosten, vergroot het wooncomfort tijdens zowel hete zomers als koude winters en draagt natuurlijk ook bij aan de strijd tegen klimaatverandering.”
De overeenkomst werd ondertekend door projectontwikkelaar H.D.H. Projects B.V., Wubben.Chan Architecten en wethouder Jan-Willem van den Beukel namens de gemeente Lansingerland. De bouw staat gepland voor 2021/2022.